Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Elbiler og opladning

Der er gang i salget af elbiler og plug-in hybridbiler, og det kan også mærkes i Lyngby-Taarbæk Kommune. Læs her om hvordan du skal forholde dig til opladning af din elbil eller plug-in hybridbil med din private ladestander.

Har du en privat ladestander, skal du oplade din elbil indenfor din egen grund. Det er pt. ikke tilladt at udlægge ladekabel over et offentligt fortov. Det skyldes hensynet til færdselssikkerheden og fremkommeligheden for gående og kørestolsbrugere. Det er ej heller tilladt at lægge forhindringer på fortovet, der kan forringe sikkerheden for andre trafikanter. Derfor er det ikke tilladt at lægge en kabelskinne over fortovet eller grave en kabelskinne ned i fortovsfliserne.

Vi oplever problemer med de løsninger, hvor der er gravet metalskinner- og riste i fliserne og derfor kan vi på nuværende tidspunkt ikke give tilladelse til denne løsning.

Lyngby-Taarbæk Kommunes vejmyndighed arbejder i øjeblikket på at præcisere tilgangen til private ladestandere, hvor ledning skal føres fra privat ladestander på egen grund til bil parkeret på vejen, så vi får den bedste løsning for borgere og trafiksikkerhed.

Vi vil opdatere denne hjemmeside når der er nyt.