Gå til hovedindhold
Du er her:

Delebiler og bybiler

Som led i den bæredygtige omstilling af transporten, har Kommunalbestyrelsen indført en ordning for delebiler og bybiler i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Siden april 2021 har det været muligt for forskellige udbydere af by- og delebiler at erhverve sig en licens til by- og delebiler via kommunens hjemmeside.

Der er etableret tre faste parkeringspladser til delebiler på parkeringspladsen ved Lyngby Station, syd for Lehwaldsvej, som er skiltet til delebil. På skiltet står der: "Reserveret til delebiler – kun med delebilslicens". 

Bybiler med licens til området, kan parkere ubegrænset på offentligt ejede parkeringspladser med tidsbegrænset parkering i 2 timer eller derover. 

Lyngby-Taarbæk Kommune står kun for udstedelsen af by- og delebilslicenser. Spørgsmål til andet end by- og delebilslicenser skal derfor rettes til by- og delebilsudbyderne, som løbende vil blive offentliggjort på kommunens hjemmeside. 

FAQ

 • Hvad er forskellen på delebiler og bybiler?

  Delebiler kan parkere på faste stampladser, og er typisk ejet og administreret af foreninger. Bybiler kan parkere på alle parkeringspladser indenfor et givent operationsområde, og udbydes typisk af virksomheder.

 • Hvad er kommunens rolle?

  Lyngby-Taarbæk Kommune står kun for udstedelsen af by- og delebilslicenser. Spørgsmål til andet end by- og delebilslicenser skal derfor rettes til by- og delebilsudbyderne, som løbende vil blive offentliggjort på kommunens hjemmeside. 

 • Hvor kan jeg parkere min delebil?

  Der er etableret tre faste parkeringspladser til delebiler på parkeringspladsen ved Lyngby Station, syd for Lehwaldsvej, som er skiltet til delebil. På skiltet står der: "Reserveret til delebiler – kun med delebilslicens"

 • Hvordan får jeg fat i en delebil?

  Gennem en udbyder med licens til en eller flere af de tre faste parkeringspladser til delebiler i kommunen. Hvilke delebilsudbydere, som kommer til at operere i kommunen, bliver offentliggjort på kommunens hjemmeside.

 • Hvordan får jeg fat i en bybil?

  Gennem en udbyder der tilbyder bybiler, får du adgang til de biler, som udbyderen råder over, inden for et givent operationsområde. Bilerne har ikke faste parkeringspladser og kan derfor afhentes og afleveres inden for operationsområdet.

 • Hvad koster en delebilslicens?

  Gebyret for licenser til delebiler med fast parkeringsplads fastsættes til et årligt gebyr - prisen fremgår af skemaet under parkeringslicenser.

 • Hvad koster en bybilslicens?

  Gebyret for licenser til bybiler fastsættes til et årligt gebyr - prisen fremgår af skemaet under parkeringslicenser.