Gå til hovedindhold
Du er her:

Delebiler og bybiler

Som led i den bæredygtige omstilling af transporten, har Kommunalbestyrelsen besluttet at opstarte en forsøgsordning for delebiler og bybiler. Ordningen opstarter i april 2021 og evalueres i april 2022

I april 2021 åbnes der op for, at de forskellige udbydere af by- og delebiler kan erhverve licens til by- og delebiler via kommunens hjemmeside.

Der er etableret tre faste parkeringspladser til delebiler på parkeringspladsen ved Lyngby Station, syd for Lehwaldsvej, som er skiltet til delebil. På skiltet står der: "Reserveret til delebiler – kun med delebilslicens". 

Bybiler kan parkere ubegrænset på offentligt ejede parkeringspladser med tidsbegrænset parkering i 2 timer eller derover. 

Lyngby-Taarbæk Kommune står kun for udstedelsen af by- og delebilslicenser. Spørgsmål til andet end by- og delebilslicenser skal derfor rettes til by- og delebilsudbyderne, som løbende vil blive offentliggjort på kommunens hjemmeside. 

FAQ

 • Hvad er forskellen på delebiler og bybiler?

  Delebiler kan parkere på faste stampladser, og er typisk ejet og administreret af foreninger. Bybiler kan parkere på alle parkeringspladser indenfor et givent operationsområde, og udbydes typisk af virksomheder.

 • Hvorfor er det ikke en permanent ordning?

  Politikerne ønsker at indhente erfaringer med dele-og bybilsordningen inden en evt. permanent ordning fastlægges. Dette skyldes bl.a. det relativt lave antal af parkeringspladser i Lyngby Bymidte.

 • Hvad er kommunens rolle?

  Lyngby-Taarbæk Kommune står kun for udstedelsen af by- og delebilslicenser. Spørgsmål til andet end by- og delebilslicenser skal derfor rettes til by- og delebilsudbyderne, som løbende vil blive offentliggjort på kommunens hjemmeside. 

 • Hvor kan jeg parkere min delebil?

  Der er etableret tre faste parkeringspladser til delebiler på parkeringspladsen ved Lyngby Station, syd for Lehwaldsvej, som er skiltet til delebil. På skiltet står der: "Reserveret til delebiler – kun med delebilslicens"

 • Hvordan får jeg fat i en delebil?

  Gennem en udbyder med licens til en eller flere af de tre faste parkeringspladser til delebiler i kommunen. Hvilke delebilsudbydere, som kommer til at operere i kommunen, bliver offentliggjort på kommunens hjemmeside.

 • Hvordan får jeg fat i en bybil?

  Gennem en udbyder der tilbyder bybiler, får du adgang til de biler, som udbyderen råder over, inden for et givent operationsområde. Bilerne har ikke faste parkeringspladser og kan derfor afhentes og afleveres inden for operationsområdet.

 • Hvad koster en delebilslicens?

  Gebyret for licenser til delebiler med fast parkeringsplads fastsættes til et årligt gebyr på 195 kr. pr. bil.

 • Hvad koster en bybilslicens?

  Gebyret for licenser til bybiler på diesel eller benzin fastsættes til et årligt gebyr på 195 kr. pr. bil, mens gebyret for licenser til bybiler på el fastsættes til et årligt gebyr på 0 kr. pr. bil.

  Både rene el-biler og hybrid-biler, som oplades via el, omfattes af det årlige gebyr på 0 kr. pr. bil for bybiler på el.