Gå til hovedindhold
Du er her:
Pressemeddelelse

Flere offentlige parkeringspladser med ladestandere i Lyngby-Taarbæk Kommune

Nu er der bedre muligheder for at oplade elbiler i kommunen.

   20221214_112446.jpg 

Der kan nu oplades elbiler på fire steder i Lyngby-Taarbæk Kommune. Inden længe vil der også kunne lades ved Virumhallerne. Og så sættes fire steder mere i drift i løbet af foråret 2023.

Formand for Teknikudvalget Richard Sandbæk (C) siger: "Muligheden for at lade elbiler er vigtigt for den grønne omstilling. Flere og flere borgere skifter til elbiler og det vil vi gerne understøtte på de offentlige parkeringspladser. Derfor øger vi antallet af lademuligheder i kommunen. Vi vil i den kommende tid også undersøge mulighederne for endnu flere ladestationer i byen. Udover de offentlige parkeringspladser er der også en række private aktører, som tilbyder gode lademuligheder. Samlet set skal det være nemt at lade sig bil i Lyngby-Taarbæk".

I februar 2022 udpegede kommunen otte kommunale parkeringspladser til
ladestandere og fordelte dem til tre ladeoperatører. Sustain Recharge og Clever har sat ladestandere op på de første fire parkeringspladser. Der kan nu oplades elbiler på:

1. Jernbanepladsen/Likørstræde

2. Jernbanevej 4
3. Taarbæk Strandvej 59 O-P
4. Nørgaardsvej

Derudover vil der også snart kunne lades ved Virumhallerne, hvor der opsættes flere ladestandere. Endelige er der også planlagt ladestandere på: Chr. X´s Alle, Ulrikkenborg Plads, Stades Krog og Sorgenfri Station, som forventes sat i drift i løbet af foråret. Her vil det være E.On, som sætter ladestanderne op.

E.On vil samtidig opgradere deres nuværende hurtiglader (50 kW) på Firskovvej til en lynlader (100-250 kW), ligesom Clever har planer om at opgradere deres ladestander på Firskovvej.

Ladepladserne er forbeholdt elbiler under opladning, og er tidsbegrænsede i dagtimerne, som det også vil fremgå af de nyopsatte p-skilte.

Fremtidige lademuligheder

Dette er kun første skridt i at sikre, at der er lademuligheder for elbil-ejere. I aftalerne med ladeoperatørerne er der mulighed for udvidelser. Kommunen er allerede i gang med at undersøge flere lokationer for både destinations-, hurtig- og lynladere.

Udover kommunen er flere andre aktører også i gang med at planlægge flere lademuligheder. Dels har flere tankstationer planer om at opsætte lynladere (150 kW+), og dels er supermarkeder som Aldi, Lidl, Føtex, Netto og Coop allerede er i gang med at opsætte ladestandere (22-175 kW) op ved udvalgte butikker. Senest har Lyngby Storcenter også besluttet at etablere lynladere i deres P-kælder.

  Kontaktinformation

Jakob Jespersen, Klimakoordinator fra Lyngby-Taarbæk Kommune,
Center for Trafik, Miljø og Bæredygtighed, jakoj@ltk.dk

 Social media icon Social media icon Social media icon