Gå til hovedindhold
Du er her:
Pressemeddelelse

Lyngby-Taarbæk Kommune henter ny Kultur- og Bibliotekschef fra Helsingør Kommune

Ny Kultur- og Bibliotekschef skal være med til at udvikle kulturområdet og de gode samarbejder 

   Søren Mørk Petersen.jpg

Ny Kultur- og Bibliotekschef, Søren Mørk Petersen

 

Søren Mørk Petersen bliver ny Kultur- og Bibliotekschef i Lyngby-Taarbæk Kommune og kommer derved til at stå i spidsen for Stadsbiblioteket, biblioteksfilialer i Virum og Taarbæk, Sophienholm og Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv, Frieboeshvile.

Centerchef for Kultur, IT, Politik og Organisation, Nina Brünnich Kragesteen er begejstret for valget af Søren Mørk Petersen og glæder sig til samarbejdet:

"I Lyngby-Taarbæk Kommune har vi et spændende og levende kulturmiljø med engagerede borgere, kulturaktører og medarbejdere. Det bliver en stor fornøjelse at byde velkommen til Søren Mørk Petersen, som kommer med en stærk faglighed og indsigt i kultur og kan være med til at udvikle området yderligere samt styrke de allerede gode samarbejder og skabe nye fx indenfor sundheds- og socialområderne," siger Nina Brünnich Kragesteen og fortsætter: "Og så skal Søren selvfølgelig også være med til at sikre, at vores kulturinstitutioner fortsat er fantastiske arbejdspladser." 

Søren Mørk Petersen har en stærk profil inden for ledelse og udvikling af nye kulturtilbud og har de seneste mange år haft centrale poster på det digitale biblioteksområde. Han kommer fra en stilling som bibliotekschef i Helsingør Kommune, hvor han bl.a. har været med til at udvikle bibliotekernes turismeprofil og en indsats med særligt fokus på læsning og at introducere børn og unge til litteraturen. Derudover har Søren Mørk Petersen tidligere forsket i brug af medier og teknologi ved IT-Universitet.

Søren Mørk Petersen ser frem til at blive Kultur- og Bibliotekschef i Lyngby-Taarbæk Kommune: "Den seneste undersøgelse af danskernes kulturvaner, som Applaus står bag, viser, at litteratur og kunst er enormt vigtigt for vores mentale velbefindende. Vi oplever i disse år den ene krise efter den anden, og der er ingen tvivl om, at vi som mennesker har brug for at omstille os til en ny verden. Kulturen spiller her en helt central rolle i den mentale omstilling, vi står overfor. Derfor har vi alle i branchen et kæmpe ansvar for at sikre, at så mange som muligt får indblik i de oplevelser og perspektiver, som litteraturen, kunsten og vores historiske arv rummer," siger Søren Mørk Petersen og uddyber: "Her står vi særdeles godt rustet til opgaven i Lyngby-Taarbæk Kommune. De sidste mange år har vist et stigende udlån på bibliotekerne og en stor opbakning fra borgerne til kulturinstitutionerne. Det er et godt fundament at bygge videre på, og jeg er stolt over at skulle bidrage til at føre de erfaringer videre sammen med alle de dygtige og engagerede medarbejdere."

Søren Mørk Petersen tiltræder stillingen den 1. november 2022.

  Kontaktinformation

Centerchef Nina Brünnich Kragesteen, NINKR@ltk.dk

 Social media icon Social media icon Social media icon