Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus - Nødberedskab / Emergency response

Borgerservice har åbent på telefonen inden for normal åbningstid. Via link finder du information for kommunens øvrige områder og muligheder for kontakt til dem.

Du er her:
Pressemeddelelse

Nu får Lyngby-Taarbæk en skaterbane

Skaterbane etableres på Virumgårds Jorde

   

Nu er der godt nyt til kommunens børn og unge. I løbet af eftersommeren 2020 vil en ny skaterbane efter planen stå klar til indvielse. Banen etableres i Virum på det grønne areal Grønningen nær fodboldbanerne på Virumgårds Jorde.

Borgmester Sofia Osmani siger: "Jeg ser frem til, at vi fremover kan tilbyde en skaterbane til kommunens børn og unge, så de ud over muligheden for at bruge baner i andre kommuner også kan dyrke deres hobby lokalt. Med skaterbanen håber jeg, at vi får skabt et uformelt uderum for byens skatere - og vi vil gøre meget ud at skabe både tryghed og identitet til pladsen."

Arealet Grønningen ligger centralt i forhold til offentlig transport og tæt på både folkeskoler, ungdomsklubber og Virum Gymnasium samt andre idræts- og fritidsfaciliter, som benyttes af kommunens børn og unge - bl.a. 3 store fodboldbaner, herunder en kunstgræsbane på Virumgårds Jorde og Ungdomsskolen, som har til huse på Fuglsanggårdsskolen i Virum.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mette Schmidt Olsen, siger: "Ideen stammer fra to lokale borgere, som henvendte sig med ønske om en lokal skaterbane. Den ene med en konkret idé til en skaterbane på det ellers ubrugte areal Grønningen på Virumgårds Jorde. Skaterbanen støtter perfekt op om kommunens nye Idræts- og Bevægelsesstrategi, hvor vi netop i fællesskab med foreninger og idrætsudøvere i kommunen har valgt et særligt fokusområde: at skabe 'Attraktive idrætsanlæg og uderum' herunder 'Udemiljøer med streetfaciliteter'. Jeg håber, at vi med skaterbanen får skabt et rum til både motion og sociale fællesskaber for børn og unge - både de børn og unge som allerede skater i klubber, foreninger eller i Ungdomsskolen, og dem som skater selv eller sammen med venner og familie."

Banen forventes at stå klar i løbet af sommeren 2020. Arealet kommer til at rumme en minirampe og 1-2 skateboard obstacles. I forbindelse med etablering af banen bevares afskærmningen til de nærmeste naboer. I sammenhæng med banen etableres en væg til streetart samt borde, bænke og skraldespande.

  Kontaktinformation

Borgmester Sofia Osmani, 45 97 31 50, borgmester@ltk.dk

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mette Schmidt-Olsen, mobil: 30 50 59 19, e-mail: msol@ltk.dk

 Social media icon Social media icon Social media icon