Gå til hovedindhold
Du er her:

Stadsarkivet

Er du slægtsforsker og leder efter forfædre i Lyngby-Taarbæk? Har du købt et ældre hus i kommunen og vil du gerne kende dets historie? Er du lærer og vil bruge lokalhistorien i undervisningen? Er du forsker og vil vide noget om emner, der berører Lyngby-Taarbæk? Eller bare interesseret i kulturhistorie? Så kan du måske finde svar på Stadsarkivet.

Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv rummer et omfattende lokalhistorisk kildemateriale, som giver et godt billede af Lyngby-Taarbæks udvikling, særligt i 1800-tallets anden halvdel og i 1900-tallet. På læsesalen er der adgang til fotos, kort og øvrigt arkivmateriale fra Lyngby-Taarbæk, samt en del lokalhistorisk litteratur.

Læsesalen findes på Frieboeshvile, som ligger på hjørnet af Lyngby Hovedgade og Prinsessestien og samtidig viser, hvordan et originalt indrettet landsted så ud i 1756.

På Friboeshvile er der en permanent kulturhistorisk udstilling om Lyngby-Taarbæk, ligesom der to gange årligt er særudstillinger om historiske emner, der vedrører Lyngby-Taarbæk.

Friboeshvile er også centrum for en lang række kulturhistoriske arrangementer og aktiviteter.

Få information, viden og fortællinger på Friboeshvile eller læs mere om udstillinger, arrangementer og åbent arkiv på Stadsarkivet.