Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Stadsarkivet

Er du slægtsforsker og leder efter forfædre i Lyngby-Taarbæk? Har du købt et ældre hus i kommunen og vil du gerne kende dets historie? Er du lærer og vil bruge lokalhistorien i undervisningen? Er du forsker og vil vide noget om emner, der berører Lyngby-Taarbæk? Eller bare interesseret i kulturhistorie? Så kan du måske finde svar på Stadsarkivet.

Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv rummer et omfattende lokalhistorisk kildemateriale, som giver et godt billede af Lyngby-Taarbæks udvikling, særligt i 1800-tallets anden halvdel og i 1900-tallet. På læsesalen er der adgang til fotos, kort og øvrigt arkivmateriale fra Lyngby-Taarbæk, samt en del lokalhistorisk litteratur.

Læsesalen findes på Frieboeshvile, som ligger på hjørnet af Lyngby Hovedgade og Prinsessestien og samtidig viser, hvordan et originalt indrettet landsted så ud i 1756.

På Friboeshvile er der en permanent kulturhistorisk udstilling om Lyngby-Taarbæk, ligesom der to gange årligt er særudstillinger om historiske emner, der vedrører Lyngby-Taarbæk.

Friboeshvile er også centrum for en lang række kulturhistoriske arrangementer og aktiviteter.

Få information, viden og fortællinger på Friboeshvile eller læs mere om udstillinger, arrangementer og åbent arkiv på LINK TIL SUBSITE