Gå til hovedindhold
Du er her:

Søer

Lyngby-Taarbæk Kommune har mange søer inden for sine kommunegrænser, og du har derfor rig mulighed for at komme helt tæt på naturen omkring kommunens søer. 

Piger der sejler kajak
Piger der sejler kajak

Søerne i kommunen

 • Bagsværd Sø

  Bagsværd Sø er den største af de fire søer i Mølleåens vandløbssystem. Ud til Bagsværd Sø ligger både Sophienholm og statsministerens residensslot Marienborg.

  Der er mulighed for roning på søen af forskellige karakter. Rundt om søen er der stier, så man kan gå den 6,8 km lange tur rundt om søen.

  Bagsværd Sø
  Bagsværd Sø
 • Kollelev Mose

  Kollelev Mose er omgivet af en park med græsareal, krat og spredte træer. Mest kendetegnende for mosen er den meget markante hvide bro over mosen. Parken og området omkring mosen anvendes primært til gennemgang, men der er også opsat bænke, så man kan nyde udsigten over mosen.

  Kollelev Mose
  Kollelev Mose
 • Lyngby Sø

  Lyngby Sø er en af de større søer i Mølleåens vandløbssystem.

  Det er muligt at gå hele vejen rundt om søen ved at følge Hjertestien. Hvis man tager den fine tur rundt, passerer man både havnegrillen, roklubben og Lyngby Folkepark.

  Mange bruger søen til kano- og kajaksejlads og stien omkring søen til motion i naturen.

  Lyngby Sø
  Lyngby Sø
 • Lindevangen

  I parken ved Lindevangen er der store rummelige græsarealer rundt om søen. Søen rummer et mangfoldigt planteliv med både dunhammer, vandplanter og hængepil langs bredden. Søen ligger blandt beboelsen i Lindevangen.

  Lindevang
  Lindevang
 • Mølleåen

  Mølleåen løber midt igennem Lyngby-Taarbæk Kommune, og åen beriger derfor kommunen med varieret natur langs åens bred.

  Mølleåen har sit udspring i Bastrup Sø og løber gennem Farum, Furesø og Lyngby Sø for til slut at løbe ud i Øresund. Mølleåen er i alt 36 km lang, og løber gennem flere fredede områder samt mange forskellige typer natur, såsom småskove, krat og åbne arealer. 

  Det er muligt at komme helt tæt på Mølleåen, både i kano og kajak, eller ved brug af de mange stier langs åens strækning. 

  Du kan læse meget mere om Mølleåens forløb i Lyngby-Taarbæk Kommune hos Danmarks Naturfredningsforening

  Mølleåen
  Mølleåen