Gå til hovedindhold
Du er her:

Flytning og skoleskift

Når du flytter til Lyngby-Taarbæk Kommune, har dit barn ret til optagelse på distriktsskolen.

Hvis du ønsker distriktsskolen, skal du henvende dig til skolen. Ved tilflytning, kan købs- eller lejekontrakt udbedes som dokumentation.

Hvis du ønsker en anden skole, skal du henvende dig til den ønskede skole for at få oplyst, om der er plads til dit barn.

Ofte stillede spørgsmål

 • Vi flytter til Lyngby-Taarbæk Kommune, hvilken skole skal mit barn gå i?

  Hvis du flytter til kommunen, har dit barn ret til optagelse på den folkeskole, der ligger i dit distrikt. Hvis du ønsker en anden skole, skal du henvende dig til den ønskede skole for at få oplyst, om der er plads til dit barn.

  Du kan se skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune her.

 • Vi vil gerne have en anden skole til vores barn

  Hvis du har valgt en skole i en anden kommune eller en fri grundskole eller efterskole og efterfølgende ønsker, at dit barn skal skifte skole, gælder reglerne for det frie skolevalg. Dit ønske kan kun imødekommes, hvis der er plads på den ønskede skole. Det gennemsnitlige elevtal på klassetrinet, inkl. dit barn, må ikke overstige 23 elever.

  Hvis du ønsker et skoleskift fra en af kommunens folkeskoler til en anden af kommunens folkeskoler efter det frie skolevalg, skal du tage kontakt til skolelederen på den skole, du ønsker dit barn skal går på. Skolen kan kun indskrive, hvis der er plads på skolen.

  Det er kun i ganske særlige tilfælde, at der ellers kan foretages et skoleskift. Som udgangspunkt skal du i samarbejde med skolens lærere og ledelse finde en løsning for dit barn, så det kan blive på skolen. Det er skolelederen, der beslutter, om der eventuelt skal henvises til en anden skole. Beslutning om skoleskift i skoleforløbet kan kun ske af helt specielle årsager og i samarbejde med de implicerede skolers ledere.

  Du kan læse mere om trivsel og læring i højre side samt projektet STIME.

 • Fraflytning

  Flytter du til en anden bopæl under dit barns skoleforløb, har dit barn ret til at fortsætte skolegangen på den skole, barnet går på. Dette gælder også, hvis du flytter udenfor kommunen. Flytning skal meddeles til skolen.

  Hvis du ønsker at udmelde dit barn af skolen, skal du give skolen besked. Husk også at udmelde dit barn af SFO eller klub via den Digitale Pladsanvisning.

  Udmeldelse skal ske med minimum 1 måneds varsel til den 15. eller 30./31. i måneden.