Gå til hovedindhold
Du er her:

Pas og legitimation

Få overblik over forskellige ID-kort samt ansøge om at blive domsmand / nævning

Foto

Koster 130 kr. og vi tager kun foto i forbindelse med de legitimationsdokumenter, vi udsteder i Borgerservice.

Legitimationskort

Det kan være relevant for dig i stedet at ansøge om et legitimationskort, hvis du ikke har kørekort eller pas og ikke skal rejse. Det gør du ved at bestille en tid i Borgerservice til Folkeregistret.

Bestil pas i alle kommuner

Som dansk statsborger kan du få udstedt et pas i alle kommuner - du skal dog møde personligt op. Gå på den relevante kommunes hjemmeside for at booke en tid.

Undgå at booke tid - brug standeren til at bestille dit pas

Borgerservice har en selvbetjeningsstander til pas ekspeditioner, som du kan benytte, hvis du opfylder alle nedenstående kriterier:

  • Du skal være over 18 år
  • Du skal være i besiddelse af det senest udstedte danske pas, dvs. det må ikke være mistet og dette skal medbringes i Borgerservice ved bestilling
  • Dit senest udstedte pas må ikke være udløbet for mere end 2 år siden
  • Du skal have taget et billede i Borgerservice

 Læs reglerne for pasfoto her

For at benytte selvbetjeningsstanderen skal du med din NemID/MitID gå ind og udfylde en pasansøgning på www.Borger.dk og betale for passet online. Derefter møder du op i Borgerservice uden at booke en tid og afslutter din bestilling på selvbetjeningsstanderen (S). Husk at du skal medbringe dit nuværende pas for at benytte standeren.

Selvbetjeningsstanderen kan kun benyttes i åbningstiden for Borgerservice:

  • Man-ons: 09.30-15.00
  • Tors: 09.30-17.30
  • Fre: 09.00-13.30

Bemærk

Hvis du ønsker selv at medbringe dit eget pasbillede eller på anden måde ikke opfylder ovennævnte kriterier, skal du starte med at bestille tid til personlig betjening i Borgerservice.

Når du booker tid, skal du bruge dit eget telefonnummer - maskinen kan ikke håndtere to bestillinger på samme telefonnummer.