Gå til hovedindhold
Du er her:

Personlige hjælpemidler

Du kan søge om støtte til et personligt hjælpemiddel, hvis du har en varig nedsat funktionsevne

Digitale løsninger

Lyngby-Taarbæk kommune fokuserer på at bruge digitale løsninger jf. Servicelovens § 112 a.

Derfor skal du fremover søge og genansøge digitalt om et personligt hjælpemiddel.

Du kan få hjælp til at udfylde ansøgningen digitalt på Stadsbiblioteket, Lyngby Hovedgade 28 eller i Borgerservice, Administrationsbygningen på Toftebæksvej 12 i Lyngby.

Formålet med et personligt hjælpemiddel er, at du får mulighed for at føre en så normal og selvstændig tilværelse som muligt. Det betyder blandt andet, at du i størst mulig grad kan blive uafhængig af andres bistand i dagligdagen eller sikre tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Hvornår kan du få et personligt hjælpemiddel?

Du kan søge om at få tilskud til at anskaffe et personligt hjælpemiddel, hvis hjælpemidlet kan kompensere for eller afhjælpe din nedsatte funktionsevne. Med hjælpemidlet skal du kunne udføre aktiviteter, som du ellers ikke kan. Der skal være tale om et varigt behov.

Hvad dækker tilskuddet?

Ved de fleste personlige hjælpemidler vil tilskuddet dække hele udgiften til hjælpemidlet. Undtaget er ortopædisk fodtøj til børn og voksne, hvor Børne- og Socialministeriet har fastsat en delvis egenbetaling.

Er du berettiget til tilskud vil du modtage en bevilling i din e-boks. Herefter kan du anskaffe hjælpemidlet. Du skal være opmærksom på, at kommunen ikke yder tilskud til et hjælpemiddel, som du har anskaffet, inden du har søgt om og fået en bevilling fra kommunen.

Genbevilling af hjælpemidler

Der skal søges digitalt, og behovet for udskiftning skal vurderes.

Som hovedregel skal der gå et år, før du kan få tilskud til at udskifte dit personlige hjælpemiddel. Undtaget er ortopædisk fodtøj, hvor der skal gå 1½ år.

Når du får brug for at udskifte dit hjælpemiddel, skal du søge digitalt. Har du diabetes, stomi, bruger brystprotese eller paryk får du en løbende bevilling. 

Ønsker du at søge om kompressionsstrømper?

Så skal du henvende dig til Lyngby-Taarbæk Kommunes sygeplejeklinik. Her vil en sygeplejerske vurdere, om en almindelig støttestrømpe er tilstrækkelig til at afhjælpe dit behov. Du kan kontakte sygeplejeklinikken for nærmere aftale ved at klikke her.

For at søge om førerhund, kontakt autoriserede hundeførerudbydere.

Forlænget sagsbehandlingstid

Der må i øjeblikket forventes forlænget sagsbehandlingstid på 4-6 uger.