Gå til hovedindhold
Du er her:

Alkohol og stoffer

Fylder alkohol og stoffer for meget i dit liv? Vil du gerne ændre på det?

Alkohol

Hvis du har behov for at tale med nogen om dit eget eller en pårørendes forbrug, så har kommunen flere tilbud til dig.

Alle borgere har ret til at få hjælp til at tackle et alkoholproblem. Senest 14 dage efter at du har henvendt dig, har du ret til at modtage et ambulant behandlingstilbud. Tilbuddet er altid gratis, og du har mulighed for at være anonym.

Du har også mulighed for at vælge et andet ambulant tilbud end Torvehuset, og kan vælge mellem forskellige godkendte behandlingstilbud.

I Torvehuset er rammen for behandling familieorienteret alkoholbehandling. Det betyder, at eventuel familie bliver inddraget i behandlingen. Pårørende tilbydes et samtaleforløb af op til fem samtaler.

Torvehuset er Lyngby-Taarbæk Kommunes rådgivnings-og behandlingstilbud, og ligger centralt placeret i en hyggelig villa nær Lyngby Station.

Læs mere om Torvehusets rådgivning- og behandlingsmuligheder af alkoholmisbrug samt placering.

Stoffer

Hvis du har behov for at tale med nogen om dit eget eller en pårørendes forbrug, så har kommunen flere tilbud til dig.

Hvis du, et familiemedlem, en ven eller en kollega har brug for rådgiv­ning eller hjælp til at stoppe et misbrug af hash, kokain, amfetamin, medicin eller andre former for rusmidler, så er der mulighed for at få hjælp i Torvehuset.

Læs mere om Torvehusets rådgivning- og behandlingsmuligheder af stofmisbrug samt placering.

Ungdomsuddannelser i Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk: Unges fællesskaber skal ikke handle om druk

En række gymnasier og ungdomsuddannelser i Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk har etableret et partnerskab, der skal fremme alkoholfrie fællesskaber og en festkultur, hvor alkohol spiller en mindre rolle.

Se meget mere her