Gå til hovedindhold
Du er her:
Pressemeddelelse

Flere midler til fælles madlavning og udflugter til udsatte borgere i Lyngby-Taarbæk

Værestedet Paradiset får nye aktiviteter

    

Værestedet Paradiset bag Lyngby Storcenter er et velbesøgt værested for udsatte borgere, der har brug for et mødested i dagtimerne.

Stedet har før været kommunal drevet, men drives nu af Kirkens Korshær, som har lyttet til brugernes ønsker og nu tilbyder fælles madlavning og flere udflugter. Det har betydet en stærkt øget tilstrømning af dagligere brugere.

Paradisets succes giver et pres på både ressourcerne og de frivillige kræfter, der støtter op om værestedet. Så for at stedet ikke drukner i sin egen succes, har et flertal i kommunalbestyrelsen valgt at afsætte yderligere 250 000 kr. over de næste to år til Paradiset for at øge og forbedre aktiviteterne for brugerne.  

Dorete Dandanell (SF) siger: "Det er glædeligt, at vi har kunnet være med til at sikre midler til driften af denne sårbare gruppe af borgere på Paradiset, så der er bedre råd til at arrangere de mange aktiviteter, som de frivillige og brugerne sætter i værk". 

Bodil Kornbek (A) siger: "Et socialt liv og følelsen af at høre med i en gruppe er vigtigt for os allesammen. Jeg er derfor glad for, at vi har fået mulighed for at tilføre flere penge til Paradiset, så det udvikles til glæde for de som har brug for netop dette sted."

Anne Jeremiassen siger: "For LA er det kernevelfærd at støtte de vores mest udsatte borgere, og har derfor ønsket at tilføre ressourcer til værestedet Paradiset. Når man står i en sårbar situation, så er det endnu mere vigtigt at man ikke isolerer sig og har et sted hvor man føler sig velkommen. Paradiset er et sted hvor der er plads og hjerterum, her kan man få et måltid mad, samvær med andre og støtte - ting der højner livskvaliteten."

Et flertal i kommunalbestyrelsen (partierne A, C, F, B, I, Ø og Birgitte Hannibal) har besluttet at anvende en del af overskuddet i alt 32.4 mio. kr. fra salg af et areal ved Trongårdsområdet til en stribe initiativer, som skal forbedre rammerne for byens borgere og virksomheder. I Trongårdens Byområde skal det solgte areal anvendes til at skabe en ny attraktiv bydel med cirka 250 boliger.

  Kontaktinformation

Dorete Dandanell, doret@ltk.dk, 2258 6848

Bodil Kornbek, boko@ltk.dk, 2360 2701

Anne Jeremiassen, annej@ltk.dk, 6127 4765

 Social media icon Social media icon