Gå til hovedindhold
Du er her:
Pressemeddelelse

Højskoleuge på lokale plejecentre

Tisvilde Højskole rykker igen i år ind på kommunens højskoler

   

"Septembers himmel er så blå, dens skyer lyse hvide, og lydt vi hører lærken slå som før ved forårstide." Første uge af september byder på højskolesang og højskoleånd på Lyngby-Taarbæk Kommunes plejecentre.

Social-og Sundhedsudvalget står bag initiativet til Højskoleugen.

Formand for Social- og Sundhedsudvalget Bodil Kornbek siger: "Vi inviterede første gang til Højskoleuge på plejecentrene sidste år - og det blev modtaget med en så stor glæde hos beboerne, at vi har valgt at gentage succesen i år. Højskoleånden er en dejlig dansk tradition og en helt speciel fællesskabsfølelse - og da mange af vores beboere ikke længere har mulighed for at rejse eller tage på højskoleophold - forsøger vi med dette initiativ at bringe højskolestemningen ind på plejecentrene."

Næstformand i Social- og Sundhedsudvalget Dorthe la Cour supplerer: "Ligesom vi de sidste par år har inviteret til Ældreuge for kommunens seniorer, er det vigtigt for os, at vi har et lignende tilbud til beboere på kommunens plejecentre, som ikke har mulighed for at deltage i alle Ældreugens aktiviteter. Her er højskoleugen et godt alternativ. En glad uge med sang, anekdoter og hygge og helt på beboernes præmisser."

Højskoledagene er tilrettelagt og afholdes i samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og seniorhøjskolen Tisvilde Højskole.

Musikken er omdrejningspunktet for ugen, da netop musikken kan være med at bringe glæde og minder frem - derfor er sange, genrer og epoker også valgt ud fra, at publikum skal kunne relatere sig til musikken i forhold til egne livshistorier.

Beboerne får bl.a. mulighed for at opleve højskoleånden med formiddagssang i dagligstuerne, hvor en korsanger hver dag vil synge for og fortælle om de udvalgte sange fra højskolebogen.

Eftermiddagene byder på koncerter og anekdoter i både dagligstuerne og i caféerne, hvor forskellige kunstnere vil optræde.

Der vil blandt andet være mulighed for at opleve Erik Grip underholde med sange og røverhistorier. Henry O'Connor fortæller om Irlands historie gennem gamle irske sange. Viseorkestret Halfdanskerne fortolker sange med tekster af Halfdan Rasmussen og Benny Andersen. Der er også mulighed for at komme på en rejse gennem Kim Larsens og Gasolins repertoire med Den intime Kim Larsen duo eller få en swingende oplevelse med The Spirit of New Orleans.

Koncerterne i plejecentrenes caféer er fortrinsvis for beboerne og borgere tilknyttet plejecentrenes aktivitetscentre, men i det omfang at der er plads, er pårørende og andre interesserede også velkomne.

  Kontaktinformation

Yderligere oplysninger:

Bodil Kornbek, formand for Social- og Sundhedsudvalget, boko@ltk.dk

Dorthe la Cour, næstformand i Social- og Sundhedsudvalget, dorlc@ltk.dk

Charlotte Herbert, leder af Aktivitet og Frivillighed, charh@ltk.dk

Hvis pressen ønsker at deltage i fx åbningen: Signe Ortved Krølner, kommunikationskonsulent, sik@ltk.dk 

 Social media icon Social media icon Social media icon