Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Datalæk

Der er ikke mistanke om misbrug af data.

Lyngby-Taarbæk Kommune har ved en beklagelig fejl desværre lækket oplysninger i forbindelse med en aktindsigtsanmodning om leverandørbetalinger. Det drejer sig navne, personnumre og beløb i forbindelse med udbetalinger. Hvad pengene er givet til fremgår ikke af oplysningerne. Modtager af oplysningerne har efterfølgende slettet filen og har samtidig bekræftet, at oplysningerne ikke er videresendt til andre.

Cirka 3.300 personer er berørt af lækket, herunder primært medarbejdere i kommunen, men også cirka 1300 borgere. Alle berørte er kontaktet direkte med en orientering og rådgivning om, hvordan man forholder sig til et datalæk.

Ved datalæk har man mulighed for at etablere et såkaldt kreditadvarsel i CPR for at forhindre at personoplysningerne misbruges til at optage lån. Det kan gøres på Borger.dk (https://www.borger.dk/internet-og-sikkerhed/Identitetstyveri/kreditadvarsel).  Derudover kan man få yderligere rådgivning hos Digitaliseringsstyrelsens hotline om identitetstyveri på telefon 33 98 00 98.

Vi anser ikke sandsynligheden for misbrug som særlig stor i forbindelse med dette brud. Vi anbefaler altid, at man er særligt opmærksom på, om personoplysninger bliver misbrugt.

Kommunens databeskyttelsesrådgiver (DPO) er orienteret, og sagen er indberettet til Datatilsynet. Vi beklager fejlen, som er sket, selv om vi generelt forsøger at være meget opmærksomme på vores behandling af personoplysninger.