Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Drikkevandet i Lyngby-Taarbæk er rent

Lyngby-Taarbæk Forsyning har nu undersøgt drikkevandet i Lyngby-Taarbæk Kommune for pesticidet chlorothalonil-amidsulfonsyre. Stoffet er ikke fundet i drikkevandet i kommunen.

Miljøstyrelsen har meddelt alle kommuner, at regionen har fundet et nyt nedbrydningsprodukt fra et pesticid i grundvandet.

Stoffet hedder chlorothalonil-amidsulfonsyre. Stoffet er et nedbrydningsprodukt fra et pesticid, der er anvendt i perioden 1982-2000 ved dyrkning af hvede, kartofler, ærter, løg, porre, solbær, ribs og jordbær samt agurker og prydplanter.

Stoffet er fundet i ca. en tredjedel af de vandprøver, regionen har analyseret i forbindelse med deres undersøgelse på forurenede lokaliteter. Stoffet er også fundet i drikkevandet på et enkelt vandværk, Ledøje Vandværk i Egedal Kommune.

Lyngby-Taarbæk Forsyning, som leverer drikkevand til borgerne i Lyngby-Taarbæk Kommune, har straks igangsat undersøgelse for chlorothalonil-amidsulfonsyre i drikkevandet. Resultatet af analyserne foreligger nu og stoffet er ikke fundet i drikkevandet.

Borgerne kan derfor fortsat trygt drikke vandet.