Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Erhvervsnyheder - januar

Læs om bl.a. udvikling af turismen nord for København, hjælp til grøn omstilling, og så har Science City Lyngby fået ny direktør

Eremitagesletten i lav aftensol i januar

Nyheder for januar 2024

  • Kære abonnent

    Her i kommunen har vi flere af de største turistattraktioner i Danmark og desuden mange fine mindre besøgsmål.

    Generelt står dansk turisme stærkt efter et år, der bød på rekordhøje overnatningstal, med særdeles gode takter også ind i efterårssæsonen. I en ny statusanalyse fra VisitDenmark udarbejdet på vegne af Det Nationale Turismeforum tages temperaturen på turismeerhvervet.

    Her kan man blandt andet se, at Danmark scorer højt på de udenlandske turisters tilfredshed med flotte strande, forlystelsesparker og på en imødekommende befolkning.

    Analysen peger også på en række udviklingspotentialer i dansk turisme, blandt andet skal flere turister vælge Danmark til uden for høj sæsonen.

    Turismeerhvervet giver os mange besøgende i kommunen og skaber mange arbejdspladser. Og vi har givet også udviklingspotentiale.

    Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder derfor tæt sammen med Wonderful Copenhagen i et projekt, der de næste to år understøtter branding og udvikling helårsturismen nord for København. Projektet hedder Copenhagen North.

    Erhvervshuset har desuden lanceret tilbud til start ups under turismeerhvervene. Og der vil løbende komme flere tilbud, så hold øje med Erhvervshusets nyheder.

     

    Kommunalt erhvervsoverblik - december 2023

    Hvert halve år udgiver Erhvervshuset en rapport over erhvervsdata i Hovedstadsområdet. Rapporten indeholder 19 oversigter med erhvervskonjunkturer præsenteret på kommuneniveau. Det er en bearbejdning af data, som ligger frit tilgængeligt på Statistikbanken hos Danmarks Statistik. Kommunerne kan sammenlignes på tværs eller samlet set med hovedstadsregionen og med hele landet.

    God læselyst!

    Læs det kommunale erhvervsoverblik her.

     

  • Nyt fra Erhvervshus Hovedstaden

    Logo for Erhvervshus Hovedstaden

     

    Få styr på din virksomheds CO2-aftryk

     Bliv klogere på, hvordan du arbejder med dit C02-regnskab. På denne gratis workshop får du forståelse for, hvad et klimaregnskab er, og hvordan jeres virksomhed kommer i gang. Helt konkret.

    Du får styr på dit klimaregnskab og tjek på dokumentationen, så du kan bruge tiden på dét der er vigtigt. Workshoppen består af både undervisning og konkrete øvelser, og det hele faciliteres af konsulentvirksomheden Norion, der har over 30 års erfaring indenfor feltet.

    • Hvornår: 18. januar 2024 kl. 08.30-16.00
    • Hvor: Erhvervshus Hovedstaden, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

    Læs mere og tilmeld dig workshoppen.

     

    Sådan kan I styrke jeres kompetencer til grøn omstilling

    Har din virksomhed brug for nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod grøn omstilling?

    Det EU-finansierede program, SMV:Grønne Kompetencer, klæder medarbejdere, ledelse og bestyrelse på til at løfte de strategiske beslutninger, konkrete nye opgaver og EUkrav, der følger med den grønne omstilling.

    Der er tre forskellige måder at foretage kompetenceløft på.

    Se dine muligheder her.

     

    Sådan kan du bruge AI i din virksomhed

    Et AI-tjek giver dig indsigt i de potentialer, din virksomhed kan høste med AI.

    Du får du et 360 graders overblik over mulighederne for at bruge AI i den daglige forretning - og hvilke du skal prioritere for at opnå den største værdi.

    Det kan være som hjælp til at løse rutineopgaver eller til at effektivisere, nytænke og skabe værdi inden for alle virksomhedens forretningsområder som f.eks. den daglige drift, i organisationen og i forhold til kunderelationer.

    Derudover henviser vi dig til relevante rådgivere og specialister og eventuelle støttemuligheder, der kan hjælpe dig med at få projekterne i mål.

    AI-tjekket er gratis - det koster kun din tid og entusiasme.

    Læs mere og book et AI-tjek her.

  • Flot opbakning til turismen

    Danskerne giver turismen topkarakterer

    Der er flot opbakning til turismen i Danmark. Det viser en ny undersøgelse, Epinion har gennemført for VisitDenmark.

    Her bakker 78 procent af danskerne op om turismen i Danmark, og de vurderer især, at turismen har positiv værdi for den lokale økonomi og handelslivet.

    Læs mere om undersøgelsen her.

     

    Startup-accelerator for turismevirksomheder i 2024

    Har du en digital eller bæredygtig løsning, der skaber værdi for turismen? Så grib chancen for at accelerere din vækst i foråret 2024.

    I løbet af fire måneder får du individuel ekspertrådgivning, unik indsigt i turismen og mulighed for at udvidet dit netværk i turisme- og i startup-økosystemet.

    Tilmeldingsfrist: 11. januar 2024

    Læs mere om tilbuddet og tilmeld dig.

  • Nyt fra BIDdanmark

    BID-danmark

     

    Kommunens detailhandel er en af kommunens styrkepositioner – også når det gælder turisme. Særligt Kongens Lyngby C har mange gæster, der kommer for at shoppe. 

    I BID udvikler og gennemfører detailhandlen events, arrangementer og finurligheder. Som alt sammen er med til at gøre vores by levende. Alle, der har lyst, kan deltage i BID. Aktørerne samles en gang om måneden. 

    Du kan læse meget mere om BID her.

    Og du kan skrive til erhverv@ltk.dk, hvis du vil med til et møde.

  • Ny direktør i Science City Lyngby

    Direktør i Science City Lyngby, Anéh Christina Hadju
    Direktør i Science City Lyngby, Anéh Christina Hadju

     

    Den 1. februar 2024 tiltræder Anéh Christina Hajdu stillingen som direktør for Science City Lyngby (SCL), hvor hun får opgaven med at videreudvikle et af landets førende innovationsdistrikter, styrke samarbejdet og foreningen.    

  • Dialogmøde om Letbanen i Lyngby - gratis kaffe og varm kakao

    Mød Hovedstadens Letbane og Letbane-teamet i Lyngby-Taarbæk Kommune torsdag 25. januar. 

    Kom forbi det overdækkede område mellem Likørstræde og stationspladsen langs Puregym (tidl. Fitness World) i tidsrummet kl.16-18, når det passer dig.

    Hovedstadens Letbane serverer gratis kaffe og varm kakao til alle.

    Læs det seneste nyhedsbrev fra Letbanen her.

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores nyheder, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Karen B. Rasmussen via mobil 21 26 89 86 eller email erhverv@ltk.dk

Følg os på LinkedIn, Instagram og Facebook