Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Fællesskab for Grøn Mobilitet

Lyngby-Taarbæk Kommune lancerer i fællesskab med en del virksomheder Charter for Grønne Transportvaner 

Fællesskabet om Charter for Grønne Transportvaner er en hensigtserklæring, som er et vigtigt skridt mod en grønnere og sundere vej for både mennesker og klodens naturressourcer. Ved at slutte op om Charter for Grønne Transportvaner viser virksomhederne og kommunen en fælles forståelse for, at arbejdspladserne har ret og pligt til at omstille transportsektoren, således at der reduceres i klimabelastende emissioner.

Det er Bæredygtighedsudvalget, som har udarbejdet Charter for Grønne Transportvaner, og udvalgsmedlemmerne ser en mening og ansvar i at tilslutte sig et charter, der har til formål i fællesskab at reducere støj, forbedre sundheden og mindske trængslen både lokalt og nationalt. Charter for Grønne Transportvaner indeholder et startkit, som er en guide til hvordan man som virksomhed kan gribe en grønnere vej frem for ens virksomhed.

Hertil kan det nævnes at Lyngby-Taarbæk Kommune vil forsøge at danne de nødvendige fysiske rammer for kommunens medarbejdere, såsom gode bade- og omklædningsfaciliteter, opladning af elcykler og cykelparkering, som vil medvirke til at flere af kommunens medarbejdere transporterer sig grønnere, hvilket er med til en CO2-besparelse.

Din virksomhed kan også være med ved at melde sig til baeredygtighed@ltk.dk og oplys virksomhedens kontaktperson, som ønsker at være med i det netværk for Grønne Transportvaner, som vi starter i efteråret 2023.