Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Flere smittede på en uge i Lyngby-Taarbæk Kommune

Myndighedernes opgørelse i uge 36 har registeret 16 smittede borgere i de seneste 7 dage.

Sundhedsstyrelsens opgørelse over smittede i LTK viser onsdag 28,4 smittede pr. 100 000 borgere i løbet af den seneste uge. Stigningen medfører, at kommunen nu kategoriseres som rød af sundhedsmyndighederne.

Flere af borgerne, som er konstateret positive, er kendte indenfor ældreområdet og relaterer til de udbrud som har været på Træningscenteret og Baunehøj.

Den røde kategorisering medfører skærpede krav fra Sundhedsmyndighederne; herunder at kommunen skal teste al plejepersonalet hver anden uge.

Farvekategoriseringerne bruger myndighederne til at prioritere indsatserne mod Covid-19. De betyder følgende:

”Rød”: Personale, der arbejder i kommuner med 20 eller derover nye smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge (pr. 30. juni er der tale om én kommune) testes minimum én gang inden for 2 uger og testes hver

anden uge indtil kategorien ændres.

”Grøn”: Personale, der arbejder i kommuner med under 20 nye smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge - svarende til de resterende kommuner (pr. 30 juni er der tale om 97 kommuner, herunder 49 kommuner uden nye bekræftede tilfælde) testes med henblik på overvågning hver sjette uge. Hvis særlige forhold taler herfor (fx smitte tæt på kommunegrænsen), øges testintensiteten.

Kommunen er i løbende kontakt med Sundhedsmyndighederne og følger alle nødvendige råd og vejledninger.