Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Kom i skole uden at blive kørt i bil

Kom i bedre form, spar C02- og vær med i konkurrencen om 500 kr. til klassekassen.

Lyngby-Taarbæk Kommune inviterer børn i 0. - 4.-klasse samt maj-børn til at deltage i den lokale klima- og sundhedskampagne "Bevæg dig til skole - uden bil".

Bevæg dig til skole
Bevæg dig til skole

Pressemeddelelse: 

KOM I SKOLE UDEN BIL

Kommunen står bag en kampagne for børnene i de mindste klasser. Kampagnen kører i hele maj. Kom i bedre form, spar CO2 – og vær med i konkurrencen om 500 kroner til klassekassen. Igen i år inviterer Lyngby-Taarbæk Kommune børnene i 0. – 4. klasse til at deltage i den lokale kampagne ”Bevæg dig til skole – uden bil”. Endvidere har vi inviteret majbørn med i år, da de så har mulighed for at lære skolevejen at kende.

I løbet af maj måned, hvor kampagnen kører, opfordres forældrene til at lade være med at køre deres børn til skole. I stedet skal børnene cykle, løbe eller gå hen til skolen.

Kampagnen retter sig særligt mod eleverne og deres forældre i 0. til 4. klassetrin samt majbørn, da det typisk er dem, der bliver kørt til skole.

Det er Teknikudvalget, Skoleudvalget samt Forebyggelses- og Socialudvalget, der har taget initiativ til kampagnen.

Vind 500 kr. til klassekassen

Kampagnen gennemføres som en konkurrence, hvor 0. – 4. klasserne samt majbørn på hver skole konkurrerer mod hinanden om at komme til skole uden at blive kørt i bil flest gange i løbet af maj måned.

For hver dag eleverne kommer til skole uden bil, får de et point. Præmien er 500 kr. til klassekassen til den klasse på den enkelte skole, der får flest point i gennemsnit pr. elev.

Kampagnen afsluttes med præmieoverrækkelse til den klasse på hver skole der har fået flest point i gennemsnit pr. elev. Borgmester Sofia Osmani står for præmieoverrækkelsen, som finder sted onsdag 15. juni 2022 kl. 10.00 på Lyngby Stadion.

Hvorfor?

Der er mange gode grunde til at bevæge sig i hverdagen og finde et alternativ til bilen, når børnene skal i skole.

  • Daglig motion forbedrer koncentrations- og indlæringsevnen markant
  • Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn er fysisk aktive mindst 60 minutter om dagen
  • Færre biler ved skolerne gør skolevejen mere sikker
  • Færre biler = mindre CO2-udslip og mindre forurening

Støtte fra forældrene

Forældre kan støtte op om kampagnen ved at:

  • Droppe bilen og planlægge alternative måder at komme til og fra skole
  • Overveje at lave aftaler med andre forældre eller større søskende om at skiftes til at følge en flok mindre børn, der bor i nærheden.
  • Følge børnene i skole på cykel og evt. cykle videre til arbejde. I maj måned kører også den landsdækkende kampagne ’Vi cykler til arbejde’

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: Jytte Olander, Trafik og Mobilitet, trafikmobilitet@ltk.dk, telefon: 4597 3500