Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Kommunens navn bruges til bedrageri

Pas på falske mails. Flere virksomheder er blevet snydt for store beløb af bedragere, som foregiver at være fra Lyngby-Taarbæk Kommune.

Svindlere kontakter i øjeblikket virksomheder for at købe varer i Lyngby-Taarbæk Kommunes navn. Der er eksempler på indkøb af svejseværker, ismaskiner og meget andet. Bedragerne anvender afsenderoplysninger og identifikation, som tilsyneladende ligner kommunens.

Lyngby-Taarbæk Kommune opfordrer virksomhederne til at være ekstra opmærksomme på rigtigheden af ordrer. Kommunen har kendskab til cirka 10 virksomheder, som har været udsat for bedrageri gennem falske ordrer afgivet i kommunens navn. Der er tale om fiktive personer og domæner, som kan forveksles med kommunen. Det er virksomhedernes ansvar at sikre at bestillinger er korrekte fra en troværdig virksomhed eller organisation.

Lyngby-Taarbæk Kommune opfordrer leverandører til at kontakte kommunens Udbuds- og Indkøbskontoret, hvis der skulle være tvivl om en ordres rigtighed. Kommunen telefonnummer er 4597 3000. Kommunen politianmelder sagerne. Virksomhederne opfordres også til at politianmelde bedrageri.

FAKTA

  • Bedrageriet foregår ved, at nogen udgiver sig for at være ansat i Lyngby-Taarbæks ”Administration og Indkøb” og ”Kultur og Fritid” og bestiller varer i kommunens navn pr. mail. Umiddelbart ser de falske mails ud som om, de kommer fra kommunen. Lyngby-Taarbæk Kommune har ikke en afdeling med navnet administration og indkøb.
  • Der er foreløbig kendskab til tre fiktive personnavne er anvendt til svindel. Det drejer sig om Simon Poulsen (initialer SIPO), Thomas Mortensen (THMO), og Brian Madsen (BMA).
  • Der er foreløbig kendskab til at to forkerte domænenavne benyttes. Det drejer sig om:
  • lyngbytaarbæk-kommune.dk
  • kommune-lyngbytaarbaek.dk
  • Kommunens korrekte domænenavn er: www.ltk.dk
  • Logo og skrifttype mv. er svarer heller ikke til kommunens opsætning og signatur.
  • Der bestilles for betydelige beløb ad gangen, i nogle tilfælde for op mod og over 100.000 kr. Der er forsøgt bestilt forskellige varer, fx computere, ismaskiner, elcykler, robotstøvsugere osv.