Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Lys i vinduerne den 4. maj

Mandag den 4. maj er det 75 år siden, at Danmark kunne fejre befrielsen efter 5 år med tysk besættelse under 2. Verdenskrig.

Lys i vindue

Da frihedsbudskabet bliver meddelt danskerne via radioen i BBC’s danske udsendelse fra London den 4. maj 1945 om aftenen, strømmede danskerne ud i gaderne for at fejre det. Her i Lyngby-Taarbæk samledes borgerne på Lyngby Torv, hvor de samlet gik i optog til Sorgenfri Slot med dannebrogsflag og fakler. Der var en euforisk stemning blandet med glæde og lettelse.

Mange rev de forhadte mørklægningsgardiner ned og tændte spontant levende lys i vinduerne for at markere befrielsen og den vundne frihed. Alle vinduerne på rådhuset på Lyngby Torv blev også oplyst denne særlige aften, og det bliver de igen mandag den 4. maj om aftenen.

Initiativet med lys i vinduerne på rådhuset er iværksat af borgmester Sofia Osmani og kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune. Sofia Osmani udtaler: ”Lad os sammen tænde lys for at mindes modstandskampen og befrielsen for 75 år siden, og som et symbol på håbet for fremtiden.”

Udover lys i vinduerne på rådhuset vil der også blive tændt lys i vinduerne på Stadsarkivet, Frieboeshvile og på Stadsbiblioteket ud mod Mølledammen. Mange borgere vil sikkert også følge opfordringen, så der vil være lys i vinduerne i mange hjem i Lyngby-Taarbæk.