Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Musikskole genhuset på Rustenborgvej

Håndværkere arbejder på højtryk for at få Rustenborgvej 3 klar til musikskoleaktiviteter, så kommunens musikskoleelever fortsat kan få undervisning og øve.

Lyngby-Taarbæk Musikskole på Toftebæksvej blev i maj akut lukket på grund af omfattende fund af skimmelsvamp i ejendommen. Forvaltningen fik skruet en hurtig genhusningsplan sammen, så sæsonens musikundervisningen kunne starte op på forskellige lokaliteter i byen. Nu er en bedre facilitet på vej: Rustenborgvej 3 lige overfor Stadsbiblioteket syder af aktivitet fra tømrere, malere og murere, der arbejder på højtryk for at få ejendommen klar til både fløjtespil og trompet-trut snarest muligt.

Puslespil med mange brikker

Renovering af Rustenborgvej 3 giver flere lokaler og indgår i et større puslespil om at få plads til musikskolens mange elever og hold. Derudover er tre orkestre samt en række fritidsaktiviteter som folkedans og bridge blevet genhuset til andre lokaler. Der er også planer om at sætte en øvecontainer op til undervisning, ligesom Fennebergsalen på Stadsbiblioteket er en del af genhusningsplanen. Musikskolens elever og øvrige foreninger er og bliver løbende orienteret om udviklingen i genhusningen for sæsonen 2019/2020.

Musikskole blandt de mest søgte

Musik- og Billedskolen er én af landets største og mest søgte musikskoler - med høj kvalitet både blandt lærere og elever. Derfor har kommunen stort fokus på at finde en mere permanent løsning på længere sigt, så det fortsat er attraktivt for både børn og voksne at spille klaver, slå på slagtøj og dyrke violinspil i Lyngby-Taarbæk.