Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Så mange nye virksomheder blev der stiftet i 2022

Krig, inflation og energikrise har påvirket iværksætterlysten. Alligevel blev der i det forgangne år stiftet 213 nye virksomheder i Lyngby-Taarbæk

Luftfoto af lyngby

På trods af et usikkert marked med stigende inflation og høje energipriser, slog mange nye virksomheder alligevel dørene op i 2022.  

I Lyngby-Taarbæk blev stiftet 213 nye virksomheder, hvilket er 26 færre end året før. 

Det viser en opgørelse fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond, som er en sammenlægning af Vækstfonden, DGIF og EKF Danmarks Eksportkredit.

Øverst på listen over kommuner med flest nystiftede virksomheder ligger store byer som København, Aarhus og Aalborg, men Lyngby-Taarbæk følger godt med på en 15. plads.

I alt blev stiftet 16.212 nye virksomheder rundt om i landets kommuner. Det er 3.357 færre nye virksomheder end i året før - altså et fald på 17 procent.

I alle landets regioner har der været et fald i forhold til 2021, som var et rekordår for dansk erhvervsliv, men udviklingen er på niveau med årene før rekordåret 2021 og covid-19, som for nogle branchers vedkommende betød en stigning i antallet af nye virksomheder i 2020 og 2021.