Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Skoler og dagtilbud lukker ned

Alle skoler og dagtilbud bliver lukket ned fra mandag den 16. marts 2020 og indtil videre to uger frem.

Som meldt ud af myndighederne onsdag den 11. marts, vil alle skoler og dagtilbud blive lukket ned fra mandag den 16. marts 2020 og indtil videre to uger frem.

Det kommer konkret til at betyde:

Skolerne og SFO’er

Skoler og SFO’er lukkes fra mandag d. 16. marts og indtil videre 2 uger frem for alle elever.

Fra torsdag d. 12. marts anbefales det at holde eleverne hjemme, hvis man har mulighed for det.

Der etableres nødpasning for børn til og med 3. klasse. Nødpasningen gælder for elever, hvis forældre varetager kritiske funktioner i den offentlige eller private sektor eller som på trods af myndighedernes opfordring til at holde børnene hjemme ikke har andre muligheder. De konkrete kriterier for nødpasning er endnu ikke afklaret.

Som udgangspunkt har skoleeleverne ikke fri i de 14 dage. Lyngby-Taarbæk Kommune er ved at undersøge, hvad der kan laves af faglig undervisning online. Undervisningen prioriteres ud fra afgangseksamenerne, dvs. at 9. klasse er højest prioriteret, herefter 8. klasser osv.

Fritidsklubber

Fritidsklubber lukker ned fra fredag d. 13. marts og 2 uger frem. Herefter er der ingen nødpasning.

Ungdomsklubber og ungdomsskole

Ungdomsklubber og ungdomsskole lukker ned fra torsdag d. 12. marts – her er ingen nødpasning.

Daginstitutioner og dagpleje

Daginstitutioner og dagpleje lukkes ned fra mandag 16. marts og indtil videre 2 uger frem.

Der etableres nødpasning for børn, hvis forældre varetager kritiske funktioner i den offentlige eller private sektor, eller som på trods af myndighedernes opfordring til at holde børnene hjemme ikke har andre muligheder. De konkrete kriterier for nødpasning er endnu ikke afklaret.

Fra torsdag d. 12. marts anbefales det at holde børn hjemme, hvis man har mulighed for det.

Tvivlsspørgsmål

Har du spørgsmål til ovenstående kontakt venligst ledelsen i egen skole eller daginstitution.

Private arrangementer

Vi skal passe på hinanden og de svage i samfundet. Derfor opfordres alle til at følge myndighedernes anbefalinger og undgå større forsamlinger også privat. Det vil sige undgå fællesfødselsdage, fester og andre forældrebaserede aktiviteter. Vi gør opmærksom på, at nedlukningen kun vil være effektiv, hvis børnene undgår at samles efter de er hjemsendt. Legeaftaler bør derfor alene bruges som nødpasning og i så små grupper som muligt.

Vi vil løbende melde om situationen på Aula, Børnelynet og Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside www.ltk.dk/om-kommunen/nyheder