Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

”Sur” uge for skolepatruljerne i Lyngby-Taarbæk

Det regner, blæser og er koldt om morgenen her i januar. Alligevel står skolepatruljer hver morgen ved skolerne og hjælper deres skolekammerater sikkert og trygt over vejen.

I uge 5 er vejret ekstra surt, og derfor overrasker Nordsjællands Politi og de nordsjællandske kommuner skolepatruljerne for at anerkende deres store indsats. Dette sker i forbindelse med Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Den sureste uge”, som opfordrer til at anerkende og hylde skolepatruljernes store indsats.

Lyngby-Taarbæk Kommune sætte stor pris på det arbejde, som hver enkelt skolepatruljeelev ydre. Deres indsats hjælper deres skolekammerater med at komme sikkert i skole, det øger trafiksikkerheden og trygheden omkring skolerne til gavn for fællesskabet.

Lyngby-Taarbæk Kommune vil derfor gerne hylde og forkæle eleverne for deres store indsats. Kommune har i samarbejde med Nordisk Film Biografen i Lyngby inviteret alle skolepatruljerne til en forpremiere torsdag 30. januar i uge 5.

Fakta om skolepatruljerne i Lyngby-Taarbæk Kommune:

  • Der er ca. 310 elever som er skolepatruljeelever i dette skoleår
  • Det er primært eleverne i 6.-7. klasse, der er skolepatruljer.
  • En skolepatrulje arbejder hver morgen og møder tidligere end de andre elever.
  • Skolepatruljerne uddannes af enten lærere eller politiet, og eleverne lærer blandt andet om færdselsloven.
  • Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

I Danmark har skolepatruljeordningen eksisteret i 70 år

Om kampagnen ”Den Sureste Uge”:

Se kampagnefilmen ”Den Sureste Uge”, der opfordrer alle til at hylde og rose de skolepatruljer, som man kender eller møder på sin vej.

Se mere om kampagnen ”Den Sureste Uge”.