Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Vaccinationstilbud mod influenza og Covid-19

Det er muligt at blive vaccineret fra den 1. oktober til den 15. januar

Vaccination 2023
Symbol for vaccination

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle, der er fyldt 65 år, at blive vaccineret mod influenza og covid-19. Det samme gælder personer under 65 år, der er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen vaccination mod influenza til børn mellem 2 og 6 år.

Hvor kan du blive vaccineret?

Du kan bestille tid til vaccination, hvis du er i målgruppen. Dette gøres på www.vacciner.dk, hvor det også fremgår, hvilke steder du kan vælge imellem. Har du ikke mulighed for at bestille tid online, kan du ringe til Region Hovedstaden på deres bookingtelefon telefon 38 64 99 00 – tast 0. Den vil være åben på hverdage fra kl. 10.00 til 14.00.

Sundhedsfaglige spørgsmål skal rettes til egen læge.

Der også mulighed for at blive vaccineret i Lyngby både med og uden tidsbestilling.

Det sker på henholdsvis:

  • Lyngby Løve Apotek, Jernbanepladsen 43, 2800 Kongens Lyngby
  • Lyngby Svane Apotek, Lyngby Hovedgade 27, 2800 Kongens Lyngby

Du skal selv sørge for transporten til vaccinationsstedet.

Hjemmevaccination

Hvis du er immobil og ikke kan forlade dit hjem, vil der i enkelt situationer være mulighed for vaccination i hjemmet. Tal med Hjemmeplejen, hvis du er tilknyttet den, eller ring på tlf. 24 91 50 89 mellem kl. 9.00 og 12.00. Vi gør opmærksom på, at dette tilbud er begrænset til få personer, og vi har mulighed for at afvise din anmodning, hvis vi vurderer, at du selv eller dine pårørende vil kunne stå for transporten hen til fx apoteket.

Tilbud om vaccination

  • Personer +65 år og personer i øget risiko

    Personer på 65 år og derover samt personer i øget risiko for at blive alvorligt syge med influenza eller covid-19 kan blive vaccineret gratis. Det er blandt andet personer, der lever med visse kroniske sygdomme eller svært nedsat immunforsvar.

    Personer i tæt kontakt med personer i øget risiko kan også blive vaccineret. Det kan fx være pårørende til personer med svært nedsat immunforsvar.

  • Gravide

    Gravide har en øget risiko for et alvorligt forløb med influenza og covid-19. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at gravide bliver vaccineret mod begge sygdomme i 2. eller 3. trimester. Vaccination beskytter også det ufødte barn.

  • Børn mellem 2 og 6 år

    Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn mellem 2 og 6 år bliver vaccineret mod influenza. Vaccinationen gives som næsespray og er med til at beskytte barnet selv, mindre søskende, bedsteforældre og andre personer i øget risiko for at blive alvorligt syge af influenza.