Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus - Nødberedskab / Emergency response

Borgerservice har åbent på telefonen inden for normal åbningstid. Via link finder du information for kommunens øvrige områder og muligheder for kontakt til dem.

Du er her:
Pressemeddelelse

The Body Shop er Årets Virksomhed 2019

The Body Shop i Lyngby Storcenter modtager prisen som "Årets Virksomhed 2019" for at vise socialt ansvar og hjælpe særlig sårbare unge med at blive klar til at kunne starte på en uddannelse eller komme i job. 

    

"The Body Shop gør en kæmpe forskel for de unge, som kommer i praktik hos dem og det fortjener de stor ros og anerkendelse for", siger formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Søren P Rasmussen.

The Body Shop i Lyngby Storcenter har samarbejdet med Jobcenter Lyngby-Taarbæk siden 2016 og har i den periode løbende haft en række unge, som af forskellige årsager ikke har kunne fastholde en uddannelse eller komme i job, i kortere eller længere praktikforløb.

Butikschef Simone Rasmussen har været helt fantastisk til at udfordre sine unge praktikanter på en omsorgsfuld og respektfuld måde. Hendes engagement og de øvrige ansattes opbakning har gjort, at de unge er blevet langt mere modige, selvstændige og de er blevet bekræftet i, at de har noget at bidrage med. Mange af de unge praktikanter er efterfølgende startet på uddannelse eller i job.

Butikschef Simone Rasmussen: "Det betyder rigtig meget for mig at arbejde med "mine" unge praktikanter, som af forskellige årsager er kommet skævt i gang med livet - og ved at udfordre og samtidig støtte dem, har jeg kunne få dem til at blomstre. Det har jeg selvfølgelig ikke været alene om. Mit personale fortjener også en kæmpe ros for at bakke op omkring praktikanterne - også når det nogle gange ikke går helt som planlagt."

Borgmester Sofia Osmani siger: "Vi oplever desværre at mange unge lider af stress, angst og depression og nogen er meget sårbare i forhold til at kunne gennemføre en uddannelse eller komme ud på arbejdsmarkedet. Derfor er jobcentrets samarbejde med virksomheder som The Body Shop så vigtige, fordi de er med til at udvikle de unges kompetencer og klæde dem på til at komme videre i livet."

Prisen 'Årets Virksomhed' uddeles af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Borgmester Sofia Osmani og Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Søren P Rasmussen overrakte prisen torsdag d. 5. december 2019. Overrækkelsen fandt sted i The Body Shop i Lyngby Storcenter.

FAKTA

Baggrund for prisen: Kriteriet for at blive indstillet til prisen er blandt andet, at virksomheden har haft et samarbejde med Jobcenter Lyngby-Taarbæk om den lokale beskæftigelsesindsats inden for det seneste år. Derudover lægges der vægt på et særligt engagement hos en eller flere personer i virksomheden samt et fokus på borgere, som er i risiko for ikke at kunne gennemføre en uddannelse eller komme i job.

Særligt om 'psykisk sårbare unge' i Lyngby-Taarbæk Kommune:

Lyngby Taarbæk Kommune har en høj andel af unge, som lider af angst, stress og depression. Nogle af de unge har også tungere psykiatriske diagnoser.

Fælles for de unge er, at de har svært ved at komme i gang med at gennemføre en uddannelse.

Flere af de unge har mange afbrudte uddannelsesforløb bag sig og har et meget lavt selvværd, der gør det svært at begå sig på en uddannelsesinstitution eller på en arbejdsplads.

De unge har således komplekse problemer ud over ledighed og har brug for en særlig indsats, der mange gange går på tværs af områderne inden for social-, sundhed- og beskæftigelsesområdet.

Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder ud fra en helhedsorienteret og tværfaglig tilgang for unge med komplekse problemer og som er i risiko for ikke at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse.

Lyngby-Taarbæk Kommune har fokus på en tidlig forebyggende indsats i et samspil på tværs af social-, sundheds-, familie- og beskæftigelsesområdet med det formål, at den unge gøres klar til at kunne starte på en uddannelse eller komme ud på arbejdsmarkedet.

Jobcenter Lyngby-Taarbæk har et tæt samarbejde med lokale virksomheder om beskæftigelsesindsatsen i forhold til at få psykisk sårbare unge i uddannelse og job gennem brug af blandt andet virksomhedspraktik.

Jobcentret arbejder målrettet med udvikling af de unges ressourcer og fokus for alle forløb er at få gjort de unge klar til at kunne starte på og gennemføre en uddannelse eller kommer i job.

Det er en forudsætning at jobcentret følger op ude på virksomhederne for at sikre et frugtbart samarbejde.

  Kontaktinformation

Butikschef Simone Rasmussen, simonerasmussen91@gmail.com

Borgmester Sofia Osmani, Borgmester - borgmester@ltk.dk

Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Søren P Rasmussen,

spr@ltk.dk

Udviklingskonsulent Mette Ringius, metri@ltk.dk, 21530677

 Social media icon Social media icon Social media icon