Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus - Nødberedskab / Emergency response

Borgerservice har åbent på telefonen inden for normal åbningstid. Via link finder du information for kommunens øvrige områder og muligheder for kontakt til dem.

Du er her:
Pressemeddelelse

Lyngby-Taarbæk - Firskovvej åbner for trafik

Nu får Lyngby-Taarbæk Kommune en helt ny trafikvej, nemlig Firskovvej. En ny indgang til byen og en lettere adgang til handel, oplevelser og parkering.

   

For at lette trafikken i det centrale Lyngby og forøge kapaciteten rundt om centrum på lang sigt, er Firskovvej blevet ombygget og forlænget ud til Jægersborgvej. Trafikanter, der kommer fra Jægersborg mod Lyngby, kan nu med fordel vælge at benytte Firskovvej, hvor de føres direkte igennem til Klampenborgvej og ud på kommunens parkeringssøgering.

Borgmester Sofia Osmani siger: "Firskovvejs åbning til Jægersborgvej styrker infrastrukturen i det centrale Lyngby, så det bliver lettere at komme både ind og ud af byen. Nye veje skaber nye trafikmønstre, hvor vi bl.a. forventer at sammenhængen mellem Firskovvejsområdet og centrum bliver styrket."

Sigurd Agersnap, formand for Teknik- og Miljøudvalget siger: "Forlængelsen af Firskovvej og åbningen ved Jægersborgvej giver en ny adgang rundt om byen, som vi håber mange vil benytte sig af. Åbningen vil forhåbentligt  tage noget af trafikbelastningen ud af byen og sikre færre biler i bymidten. Alt for mange kører i dag igennem Lyngby bymidte uden et ærinde i byen, og med åbningen af Firskovvejen får vi den nødvendig omfartsvej, som gør at Klampenborgvej kan lukkes for trafik mellem hovedgaden og Kanalvej."

Med forlængelsen af Firskovvej, forventes det også at erhvervsområdet på Firskovvej, bliver trukket nærmere til centrum. Tidligere var den lukkede Firskovvej kun besøgt af kunder med et specifikt ærinde hos en af vejens erhvervsvirksomheder. Nu, hvor vejen har et gennemgående forløb, vil den forventeligt tiltrække flere kunder.

Der har været mere end 30 aktører i gang med ombygningen og etableringen af vejen. Det har tæret på grundejernes og kundernes tålmodighed og kommunen giver udtryk for, at alle har udvist storsind og fleksibilitet.

Tirsdag d. 10. december kl. 9 vil borgmester Sofia Osmani og formand for Teknik- og Miljøudvalget Sigurd Agersnap deltage i indvielsen af vejen.

  Kontaktinformation

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Sigurd Agersnap, sigur@ltk.dk 6075 9125

Borgmester Sofia Osmani, borgmester@ltk.dk 4023 4521

 Social media icon Social media icon Social media icon