Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Erhvervsnyheder - juni

I denne måneds nyhedsbrev kan du bl.a. læse om genåbningen af rådhuset og om den nye planstrategi, få inspiration til dit arbejde med ESG, en invitation til at skabe gang i gaden og til storskærmsvisninger af de danske landskampe ved EM i fodbold.

Mark med valmuer og kornblomster
Mark med valmuer og kornblomster

Nyheder for juni 2024

 • Genåbning af rådhuset

  Efter en større renovering, åbner vores fredede rådhus fra 1939 nu igen dørene for borgere, medarbejdere og samarbejdspartnere. Det betyder samtidig at hele den lejede kontorbygning på Toftebæksvej 12 fraflyttes af kommunen, og at Borgerservice og administration flytter til Lyngby Rådhus.

  Fra torsdag d. 20. juni slår vi atter dørene op på Lyngby Rådhus, Lyngby Torv 17.
  Se alle detaljer om genåbningen på kommunens hjemmeside.

 • Planstrategi er vedtaget

  Forside Byudvikling i Balance 2023
  Udsnit af forsiden Byudvikling i Balance 2023


  Så er den nye planstrategi Byudvikling i Balance 2023 vedtaget af Kommunalbestyrelsen. Det er et vigtigt dokument, der sætter retning for kommunens udvikling de næste år – også for erhvervslivet. Det er også planstrategien, der danner afsæt for den kommende kommuneplan.

  Du kan se planstrategien på kommunens hjemmeside.

 • Gang i gaden

  Letbanearbejderne synger på sidste vers, men før verden vender tilbage til mere normale tilstande, så skal der også lægges skinner i krydset Lyngby Hovedgade/Klampenborgvej. Det sker – så vidt vi ved – i perioden 3. september til 30. september.

  Teknisk udvalg har besluttet at lukke Hovedgaden fra Toftebæksvej frem til krydset og fra Nørgaardsvej frem til krydset i forbindelse med dette arbejde. Service- og beboerkørsel er selvfølgelig mulig i hele perioden.

  Den første weekend, hvor vejene er lukkede, er der Liv i Lyngby, men den resterende tid er det muligt at lave store og små events i gaden. Det kan være alt lige fra en time til flere dage. En af de helt åbenlyse fordele for en arrangør i denne periode er, at afspærring og skiltningen er på plads. Den skal I hverken bekymre jer om eller betale for.

  Hvis I skulle have lyst at lave lidt ”gang i gaden”, så er I velkommen til at kontakte Karen og Søren på erhverv@ltk.dk til en uforpligtende snak om jeres muligheder.

 • Nyt fra BIDdanmark

  BID-danmark

  Sommeren er over os og der er liv og gang i gaden. Har du lyst at være med til at skabe de sjove, gode, anderledes arrangementer, så kontakt mikkel@biddanmark.dk, som kan oplyse om hvor og hvornår næste møde afholdes.

  Er du bare nysgerrig, så kan du orientere dig BIDdanmarks hjemmeside.

 • Nyt fra Letbanen

  Anlægsfasen for letbanen nærmer sig sin afslutning. Ultimo 2024 er letbanen klar til testkørsel - og et år senere klar til at køre med passagerer.

  Aktuel letbanestatus: 
  Se hvor der arbejdes på letbanen lige nu på letbanens hjemmeside.

 • Hvad er ESG?

  ESG er en måde at strukturere arbejdet med bæredygtighed på, som bliver mere og mere udbredt både i danske og udenlandske virksomheder. ESG står for Environment, Social og Governance, og dækker over hhv. miljø og klima, sociale forhold samt virksomhedsadfærd inden for bæredygtighed. 

  EU har vedtaget nye krav til virksomheders bæredygtighedsrapportering. Lovgivningen hedder CSRD, og den indføres over de kommende år. Et af hovedelementerne i lovgivningen er, at de største virksomheder skal rapportere efter en række emnespecifikke standarder. 

  Du kan læse meget mere på virksomhedsguiden.dk.

 • Har du styr på din ESG-rapportering?

  Logo for Erhvervshus Hovedstaden

  Er arbejdet med ESG uoverskueligt? Kom med til Erhvervshusets webinar den 26. juni, hvor du får en metode (væsentlighedsvurdering) til at skabe et solidt overblik over påvirkninger, risici og muligheder indenfor bæredygtighed. 

  Webinaret giver dig værktøjer til: 

  • Afdækning af din værdikæde 
  • At finde frem til og inddrage dine interessenter 
  • Identifikation af aktuelle og potentielle påvirkninger 
  • Væsentlighedsprioritering af påvirkninger 
  • Identifikation af aktuelle og potentielle risici og muligheder 

  Dato og tidspunkt: 26. juni kl. 15.00-16.00 
  Pris: Gratis (men kræver tilmelding) 

  Følg linket for at tilmelde dig.

 • Vidste du at…

  …. Boston Consulting Group og The Network, som danske Jobindex også er en del af har lavet en ny analyse. 

  Danmark er siden 2021 rykket 8 pladser frem på listen over mest populære lande for udlændinge at finde arbejde i. Hovedstaden følger også godt med. København rangerer sig nemlig i en ‘Top-30‘ på en 28. plads over mest populære byer for udenlandsk arbejdskraft, som også formår at overgå de nordiske storbyer. Analysen har også nogle interessante perspektiver i forhold til, hvad den udenlandsk arbejdskraft efterspørger. 

  Hører din virksomhed til den efterhånden meget store gruppe, der også rekrutterer fra udlandet?
  Her kan du læse hele nyheden.

 • EM Fodboldfesten i Kgs. Lyngby fortsætter

  EM Fodboldfest plakat med datoer
  EM Fodboldfest plakat med datoer den 20. og 25. juni

Har du spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores nyheder, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Karen B. Rasmussen via mobil 21 26 89 86 eller email erhverv@ltk.dk.

Følg os på LinkedIn, Instagram og Facebook.