Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Genåbning af det renoverede Lyngby Rådhus

Lyngby Rådhus på Lyngby Torv åbner gradvist. Den officielle åbning sker i september.

Fra den 20. juni 2024 flytter kommunens medarbejdere tilbage på Lyngby Rådhus, og der bliver åbent for besøgende til Borgerservice i stueetagen. Rådhuset bliver gradvist taget i brug, da der stadig mangler forskellige mindre og afsluttende renoveringsarbejder. 

Det fredede rådhus var før renoveringen i kritisk stand og det har derfor været gennem en omfattende og nødvendig renovering, hvor centrale bygningsdele er blevet istandsat med omhu og respekt for fredningsbestemmelserne, blandt andet Slots- og Kulturstyrelsens krav til farve- og materialevalg som eksempelvis markiser, marmor mm. Samtidig er bygningen moderniseret og optimeret til en tidssvarende arbejdsplads, hvor centrale mødelokaler både kan anvendes til aktiviteter for medarbejdere og borgere udenfor almindelig arbejdstid. Der er også gjort plads til 150 ekstra arbejdspladser, så i alt 390 medarbejdere fremover vil have arbejdsplads på Lyngby Rådhus. Kommunen fraflytter derfor lejemålet i Lyngby Storcenter og opnår en driftsbesparelse på administrationen.

Den officielle indvielse af Lyngby Rådhus finder sted i begyndelsen af september, hvor borgere og andre interesserede får mulighed for at se de nye faciliteter og deltage i indvielsen. Det nærmere program for åbningen følger. Ved åbningen mangler fortsat en udvendig renovering af trappetårnet mod vest. Tårnet indgik ikke i det oprindelige renoveringsprojekt og skal istandsættes efterfølgende. Der vil inden for kort tid blive sat stillads op omkring tårnet, men det udestående arbejde forhindrer ikke brugtagningen af rådhuset. 

Lyngby Rådhus vi blive taget i brug til forskellige aktiviteter og arrangementer året igennem for borgerne, når alt er på plads i bygningen. Indtil da vil der være adgang til Lyngby Rådhus i Borgerservice i stueetagen, hvis man har en forudgående aftale. 

Vi ser frem til at byde jer velkommen til det renoverede og moderniserede rådhus.

Vigtig information om Borgerservice, Jobcenter og Center for Social Indsats

Hvis du har booket tid til personlig betjening i Borgerservice, skal du fra torsdag d. 20. juni møde op i stueetagen på Lyngby Rådhus, Lyngby Torv 17.

På grund af flytningen har Borgerservice lukket for personlig henvendelse og afhentning af pas den 18. og 19. juni 2024. Du træffer kommunen på telefon, præcis som du plejer.

 Har du en aftale med Jobcentret eller Center for Social Indsats, skal du fra fortsat henvende dig på deres nye adresse: Lyngby Hovedgade 94.

 

Læs om rådhusets historie her: https://www.ltk.dk/oplevelser-og-fritid/kunst-og-kultur/lokalhistorie-og-kulturarv/raadhusets-historie