Gå til hovedindhold
Du er her:
Nyhed

Nu kan du se den godkendte Udviklingsplan for Kongens Lyngby Centrum

I oktober godkendte Kommunalbestyrelsen udviklingsplanen med nogle justeringer, som nu er indarbejdet

Med offentliggørelsen af den justerede udgave af udviklingsplanen kulminerer flere års arbejde for at konkretisere den politiske vision om et levende og oplevelsesrigt Kongens Lyngby Centrum, som kommunalbestyrelsen vedtog i 2021.

Udviklingsplan for Kongens Lyngby Centrum er udarbejdet af kommunen i samarbejde med Team SLA. Det er en visionær plan, med en række strategier og principper for den fremtidige byudvikling. Den fokuserer bl.a. på lokale identiteter, mobilitet og parkering, tryghed i trafikken, biodiversitet, handelsliv og variation i oplevelsestilbud.

Borgerdialogen har været prioriteret under hele processen, lige siden arbejdet med visionen startede i 2020. Den seneste inddragelse var i foråret 2023, da det endelige forslag til udviklingsplanen blev sendt i høring med en udstilling i Lyngby Storcenter, et offentligt arrangement med deltagelse af kommunalbestyrelsen og en digital opslagstavle.

Lyngby-Taarbæk Kommune takker for de mange kommentarer og høringssvar. Mange er meget detaljerede og vil blive overvejet og inddraget i det videre arbejde med realiseringen af udviklingsplanen via konkrete projekter – en proces som i høj grad vil bygge på samarbejde med private aktører.