Affald fra kommunale institutioner
Alle kommunale institutioner og enheder vil i løbet af 2020-2022 blive omfattet af en ny affaldsordning, så de kan sortere de samme typer affald som husholdningerne i kommunen
Få information om fx isolationshold i kommunen, vaccine og kørsel, teststeder med mere.
Alle kommunale institutioner og enheder vil i løbet af 2020-2022 blive omfattet af en ny affaldsordning, så de kan sortere de samme typer affald som husholdningerne i kommunen
Du kan her på siden finde nyttige informationer om ordningen.
Nederst på siden er der materialer og links særligt målrettet skoler og daginstitutioner.
Teknisk personale, ledere og andre, der vil vide mere om ordningen, kan finde alle informationer, sorteringsvejledninger mv. i affaldshæftet nedenfor.
Når den enkelte institution eller enhed kommer med i ordningen, bliver der indkøbt affaldsspande til sortering af affaldet på kontorer, i køkkener, klasselokaler mv.
Der udleveres mærkater til alle affaldsspande, samt plakater til ophængning. Hvis I har brug for ekstra mærkater eller plakater, kan det fås ved kontakt til affald@ltk.dk
Alle henvendelser vedrørende de udendørs beholdere og tømning skal rettes til
Lyngby-Taarbæk Forsyning:
Beholderne tømmes på faste dage. Tjek selvbetjening på www.ltf.dk og print evt. en A4-
kalender til at hænge op.
Det er også muligt at tilmelde sig en SMS- eller mailservice. Du bestemmer selv, om du ønsker at få mail og/eller SMS, hvilke affaldstyper du ønsker påmindelse om, og hvor mange dage før, du ønsker påmindelsen.
Hvis du er tilmeldt SMS/mailservice, får du også vigtige beskeder om fx strejke eller andet, der kan medføre forsinkelser i tømningen.
Meld ind via selvbetjening på www.ltf.dk, så kan både renovatøren og Lyngby-Taarbæk Forsyning med det samme se, at der ikke er tømt.
Hvis der er tale om en fejl fra renovatørens side, vil der hurtigst muligt blive tømt (typisk dagen efter).
Hvis den manglende tømning skyldes en af nedenstående årsager, skal I selv udbedre fejlen og bestille ekstra tømning (mod betaling) eller vente til næste ordinære tømning. Skraldemanden vil så vidt det er muligt lægge besked i postkassen, hvis der ikke tømmes.
Hvis I ofte har problemer med at få plads til jeres affald i beholderne, kan I enten få flere beholdere eller ombytte den/dem I har til nogle større. Kontakt Lyngby-Taarbæk Forsyning herom.
Ombytning og udkørsel af ekstra beholdere sker uden beregning. Det koster jer heller ikke ekstra, at få flere beholdere til affaldssortering.
Det er Lyngby-Taarbæk Forsyning, der ejer de udendørs affaldsbeholdere. Hvis fx et låg er revnet, eller en beholder på anden vis går i stykker, så giv besked via selvbetjening på www.ltf.dk
Beholderen repareres eller udskiftes uden beregning af Lyngby-Taarbæk Forsyning.
I betaler for restaffald ud fra, hvor mange beholdere I har, hvor store de er og hvor ofte de tømmes. I kan derfor spare penge, hvis I kan nøjes med færre/mindre beholdere til restaffald.
Se gældende priser for de forskellige størrelser beholdere mv. på www.ltf.dk
Kontakt Lyngby-Taarbæk Forsyning, hvis I ønsker at justere antallet af beholdere til restaffald
Til daginstitutioner udleveres i forbindelse med opstart af affaldssorteringen et sæt pixibøger, som fortæller historien om Tomas Tomatdåse.
Hvis I på skolen eller i daginstitutionen ønsker at sætte fokus på, hvordan madpakkerne er pakket ind, så brug de gode råd til madpakker:
På Vestforbrændings hjemmeside kan I finde små film, som viser hvad der sker med de forskellige slags affald:
Tag på besøg på genbrugsstationen eller på Vestforbrændings anlæg i Glostrup, eller få besøg i klassen. Vestforbrænding har en lang række tilbud, som er målrettet forskellige aldersgrupper fra folkeskolens yngste klasser til gymnasier og erhvervsskoler.