Gå til hovedindhold
Du er her:

Læs mere om

 • Trongårdens Byområde

  Lyngby-Taarbæk Kommune har efter et udbud i 2017 solgt et areal på ca. 55.200 m2 på den sydligste del af Dyrehavegårds Jorder - Trongårdens Byområde - til Trongården ApS.

  Der opføres i alt 187 rækkehus- og etageboliger i 1-3 etager.

  Tidsplan

  December 2018: Lokalplan 284 vedtaget. Læs lokalplan 284 her.

  Foråret 2021: Alle boligerne og området syd for Paul Fennebergs Allé er opført og taget i brug.

  2020-2022: Opførelse af boliger nord for adgangsvejen Paul Fennebergs Allé. De sidste boliger forventes opført og taget i brug i efteråret 2022.

 • H.C. Ørsted Gymnasium

  Lyngby-Taarbæk Kommune solgte i 2017 et areal på ca. 15.000 m2 på den sydvestligste del af Dyrehavegårds Jorder – Trongårdens Byområde - til Tecnical Education Copenhagen (TEC) til brug for H.C. Ørsted Gymnasium.

  Tidsplan

  December 2018: Lokalplan 281 vedtaget. Læs lokalplan 281 her.

  December 2021: Byggeriet af H.C. Ørsted Gymnasiet er færdigt. Lærere og elever har taget bygningerne i brug primo januar 2022.

 • Novozymes og LIFE

  Læs det seneste LIFE nyhedsbrev (juni 2020) her.

  Novozymes flyttede ind i 2019.

  Novo Nordisk Fonden har bevilget 123 mio. kr. til et nyt læringscenter LIFE, som vil stille undervisningstilbud inden for naturvidenskab gratis til rådighed for skoleelever i hele landet.

  LIFE har i perioden 2019-2021 opført et nationalt læringscenter. De første mange skoleklasser har nu fået undervisning i de moderne og højteknologiske laboratorier. Huset er på 5400 m2 og rummer både arbejdspladser til LIFE-medarbejderne og undervisningsfaciliteter til elever fordelt på tre etager.

  Udendørsarealerne ved LIFE Campus blev indviet sammen med resten af LIFE Campus den 8. oktober 2021 og nu kan alle besøge og bruge LIFEs udendørs læringsrum. 

  Syd for LIFE Campus er der plantet et arboret og et pomet. Arboretet fremviser forskellige træsorter i den rækkefølge, de er kommet til landet, mens Pometet indeholder 20 forskellige gamle danske æble- og pæresorter, der primært stammer fra Nordsjælland.

  Nord for LIFE Campus kan man bl.a. opleve kunstværket Gravity Mirror Pavillion, som symboliserer vores galakse. I værket bliver beskueren en del af kunstværket, hvor alt er i konstant forandring.

  Læs pressemeddelelsen om bevillingen fra Novo Nordisk Fonden her.

  Læs mere om læringscentret LIFE her.

  DHG
  Visualisering af LIFE bygningen set fra nord

Kommuneplan 2021

Dyrehavegårds Jorder er og har gennem en årrække været under udvikling. En stor del af området er i Kommuneplan 2021 udlagt til rekreative formål.

Byområdet beliggende som en lomme i det rekreative område er lokalplanlagt og til dels udbygget med videnserhverv.

Den sydligste del mod Klampenborgvej er udlagt, lokalplanlagt og bebygget med boliger og gymnasium (HCØ). 

Udviklingen af Dyrehavegårds Jorder, Trongårdens Byområde og Tracéet langs Helsingørmotorvejen skal bl.a. understøtte kommunens udvikling som vidensby.

Læs mere om rammerne og anvendelsesmulighederne i Kommuneplan 2021.