Gå til hovedindhold
Du er her:

Aktiviteter for børn og unge med særlige behov

Find forskellige foreningstilbud for børn og unge med særlige behov samt muligheden for at søge støtte til oprettelse af hold i idrætsforeninger.

I Lyngby-Taarbæk findes der flere tilbud til børn og unge med særlige behov blandt kommunens foreninger, ligesom der også findes flere forskellige aktiviteter i vores nabokommuner. Du finder mange af dem i den landsdækkende Specialsport Guide.

Specialsport Guiden er en portal for børn, unge og voksne, som har brug for et fritidstilbud, hvor der tages hensyn til fx fysiske og psykiske handicap eller andre særlige behov.

I specialsports Guiden kan du med ganske få klik markere, hvad der er vigtigt for dig i forhold til fritidstilbuddet fx alder, hvor du bor og særlig behov. Guiden giver herefter et overblik over relevante tilbud og viser dem i en oversigt eller på et kort.

Foreningsaktiviteter for børn og unge med særlige behov i Lyngby-Taarbæk Kommune

 • FDF FRi - tilbud til børn fra 6-12 år

  FDF Virum har en gruppe for børn med særlige behov. Gruppen henvender sig til børn i alderen fra 6-12 år.

  Der er møde hver 2. søndag mellem kl. 10.00 - 11.30.  Der er plads til max. 10 børn, og det forventes at der deltager en forælder eller en anden voksen sammen med barnet.

  Læs mere her.

 • Bølgebryderne Lyngby Svømmeklub

  Bølgebrydere er for børn med autisme og/eller ADHD. Der er både hold uden forældredeltagelse og hold hvor en forælders eller anden voksens tilstedeværelse i vandet er nødvendig enten pga. alder eller barnets særlige behov.

  Læs mere her.

 • Kongens Lyngby KIDZ - Lyngby Håndboldklub

  Kongens Lyngby KIDZ er en del af Lykkeliga konceptet, som tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen har startet op for børn med fysiske og psykiske handicapped. På holdet er der plads til alle.

  Aldersgruppen er fra 4-15 år.

  Læs mere her.

 • Tennis - Team Fred

  Team Fred er et lukket træningshold for børn med særlige behov i Virum-Sorgenfri Tennisklub.

  Læs mere her.

 • LimoneUng - IF Limone

  Foreningen tilbyder forskellige idrætsaktiviteter samt sociale aktiviteter fx Limone UNG Cafe.

  Læs mere her

Den Fælleskommunale Handicapidræts- og fritidspulje

 • Formål

  Den Fælleskommunale Handicapidræts- og fritidspulje skal arbejde for øget idrætsdeltagelse i almene foreninger for børn og unge under 25 år med funktionsnedsættelser.

  Den Fælleskommunale Handicapidræts- og fritidspulje kan give økonomisk støtte til eksisterende foreningers udviklingstiltag og til oprettelse af nye idrætstilbud for børn og unge med funktionsnedsættelse. Aktiviteterne kan oprettes på tværs af kommunegrænserne.

  Den Fælleskommunale Handicapidræts- og fritidspulje giver samtidig kommunerne mulighed for at vise aktivitetstilbud frem for børn og unge, så de kan se mulighederne, som den frivillige idræt rummer.

 • Hvem kan søge?

  Kommuner, idrætsforeninger, spejdergrupper mv. kan søge tilskud til opstart af idrætsprojekter.

  Ansøger samt aktivitetssted skal være hjemmehørende i Lyngby-Taarbæk Kommune. Aktiviteten skal være rettet mod særligt ressourcekrævende grupper af børn og unge under 25 år med funktionsnedsættelse.

  Det forventes, at projekter, der får tilskud, bliver forankret i den frivillige idræt efter endt projektperiode. 

 • Hvordan ansøger min forening