Gå til hovedindhold
Du er her:

Beredskab til forebyggelse, opsporing og håndtering af negativ social kontrol, æresrelaterede konflikter og ekstremisme

Beredskabet skal give medarbejdere, der er i kontakt med børn, unge og deres familier, et hurtigt overblik over hvordan de skal handle ved mistanke om, at en borger kan være udsat for en æresrelateret konflikt, negativ social kontrol eller ekstremisme.

Med Barnets lov (§ 15, stk. 3) skal kommunalbestyrelsen udarbejde et beredskab til forebyggelse, opsporing og håndtering af negativ social kontrol, æresrelaterede konflikter og ekstremisme blandt børn, unge og deres familier. Beredskabet skal understøtte, at sager om æresrelaterede konflikter, negativ social kontrol og ekstremisme behandles kvalificeret og rettidigt i kommunen. Det skal give medarbejdere, der er i kontakt med børn, unge og deres familier, et hurtigt overblik over hvilke handlinger de skal foretage sig ved mistanke om, at en borger kan være udsat for en æresrelateret konflikt, negativ social kontrol eller ekstremisme.

Beredskabet skal udformes skriftligt, vedtages af kommunalbestyrelsen og offentliggøres. Kommunalbestyrelsen skal revidere beredskabet løbende efter behov, dog som minimum hvert fjerde år.

Beredskabet kan læses her:

Beredskabsplan til forebyggelse, opsporing og håndtering af ekstremisme juni 2024

Beredskabsplan til forebyggelse, opsporing og håndtering af negativ social kontrol og, æresrelaterede konflikter juni 2024