Gå til hovedindhold
Du er her:

Repatriering

Repatriering er frivillig tilbagevenden til sit hjemland, tidligere opholdsland eller et land, hvortil man har nær familiemæssig tilknytning, med henblik på at tage varig bopæl.

Repatriering er en mulighed for udlændinge i Danmark, både udlændinge med opholdstilladelse efter udlændingeloven og udlændinge med dobbelt statsborgerskab.

Repatriering dækker over personers frivillige tilbagevenden til hjemlandet, tidligere opholdsland eller et land, hvortil de har nær familiemæssig tilknytning - med henblik på varig bopæl.

Formålet med Repatrieringsloven er at støtte personer med at tage stilling til og eventuelt træffe beslutning om tilbagevenden samt at støtte personens tilbagevenden.

Vejledning til borgere

Jobcenteret vejleder dig.

Hvis du har et kontaktforløb i jobcenteret, finder vejledningen sted i forlængelse af den lovpligtige opfølgning. Her får du udleveret en pjece med informationer om repatriering på eget sprog, og der anvendes tolke efter behov.  

Er du ikke i kontakt med jobcenteret, og du vil høre om repatriering, kan du kontakte jobcenteret på 45973017.

Du kan finde flere informationer, du kan se film eller læse en pjece om repatriering på eget sprog, ved at klikke på nedenstående link.

https://asyl.drc.ngo/repatriering-at-vende-hjem/