Gå til hovedindhold
MENU
MENU

Coronavirus - Nødberedskab / Emergency response

Borgerservice har åbent på telefonen inden for normal åbningstid. Via link finder du information for kommunens øvrige områder og muligheder for kontakt til dem.

Du er her:

Madordning

Kommunen skal tilbyde en madserviceordning til borgere, som ikke er i stand til at lave mad selv

Kvalitetsstandarden for måltider, mad og drikke

Her kan du læse mere om mad til ældre

 • Levering af mad i eget hjem

  Hvis du bor i eget hjem og ikke er i stand til at lave mad, tilbyder vi en madserviceordning. Det er muligt at få leveret varm mad eller kølemad af kommunens leverandører.

  Du kan blive visiteret til kold eller varm mad. Maden leveres af Det Danske Madshus og Café Heiss.

 • Frit valg af leverandør

  Du kan vælge at få maden leveret af kommunens private leverandør, Det Danske Madhus, eller at få et Fritvalgsbevis.

  Med et Fritvalgsbevis skal du selv vælge leverandør. Du får et tilskud til maden og skal selv administrere ordningen.

  Ønsker du at skifte leverandør af madservice, skal du kontakte Visitationen.

 • Betaling og levering af mad

  Prisen for levering af mad reguleres årligt. Beløbet for den leverede mad bliver trukket via Udbetaling Danmark, når du har givet samtykke til det.

  Levering aftales med leverandøren.

 • Den Kommunale Madservice

  Den Kommunale Madservice tilbereder lækker og indbydende mad til beboerne på kommunens plejecentre. Al mad tilberedes i køkkener på selve plejecentrene, og konceptet kaldes Mad fra Bunden. Der er ansat kokke og ernæringsassistenter. Det giver et godt tværfagligt samarbejde, idet kokkene har forstand på at få maden til at smage godt, tage sig godt ud og undgå madspild, og ernæringsassistenterne har styr på alt omkring særlige diæter.

  Mad fra Bunden bliver tilberedt med årstidens råvarer for at sikre, at maden er velsmagende. Udover at maden skal laves helt fra bunden, fx syltetøj, brød og sovs, det skal smage godt og tage sig indbydende ud, er det også vigtigt, at maden ikke bliver færdigtilberedt lang tid før, den skal serveres. Og måden, hvorpå maden serveres er heller ikke tilfældig. Den kommunale Madservice gør meget ud af at friste beboerne, både i smage og dufte, men også i selve præsentationen. Nogle gange serveres maden som et tema, andre gange laves der en lækker buffet. Til tider kører en lille madvogn rundt på afdelingerne for at friste beboerne inden selve måltidet.

  Der er mulighed for at købe og nyde et måltid mad tilberedt af Den kommunale Madservice i plejecentrenes caféer. Her kan beboere på plejecentrene fx få besøg af pårørende og spise sammen.

  For mere information se pjecen "Den Kommunale Madservice"

 • Smagspanelet

  For at sikre den gode kvalitet og for at få konkrete tilbagemeldinger, som vi kan arbejde videre med, har vi oprettet Smagspanelet.

  Smagspanelet vurderer madkvaliteten samt brugertilfredsheden med leverandørerne af kold og varm mad - både til borgere, der bor i eget hjem samt til beboere på kommunens plejecentre. Smagspanelet mødes to gange årligt, og prøvesmager maden.

  Smagspanelet består af repræsentanter fra Seniorrådet, medarbejdere i Kommunen, den private leverandør, den kommunale leverandør og borgere der har en madserviceordning

  Brugerundersøgelse

  Myndighedsafdelingen gennemfører en supplerende stikprøve brugerundersøgelse forud for hver prøvesmagning. Borgerne spørges om deres tilfredshed med madens smag, udseende og konsistens samt deres tilfredshed med leveringen.