Gå til hovedindhold
Du er her:

Madordning

Kommunen skal tilbyde en madserviceordning til borgere, som ikke er i stand til at lave mad selv

Kvalitetsstandarden for måltider, mad og drikke

Her kan du læse mere om mad til ældre

 • Levering af mad i eget hjem

  Hvis du bor i eget hjem og ikke er i stand til at lave mad, tilbyder vi en madserviceordning. Det er muligt at få leveret varm mad eller kølemad af kommunens leverandører.

  Du kan blive visiteret til kold eller varm mad. Maden leveres af Det Danske Madshus og Café Heiss.

 • Betaling og levering af mad

  Prisen for levering af mad reguleres årligt. Beløbet for den leverede mad bliver trukket via Udbetaling Danmark, når du har givet samtykke til det.

  Levering aftales med leverandøren.

 • Den Kommunale Madservice

  Den kommunale Madservice tilbereder mad til beboerne på kommunens plejecentre samt trænings-og rehabiliteringscenteret. Al mad tilberedes i lokale køkkener på centrene, og konceptet kaldes Mad fra bunden.

  Den kommunale Madservice bestræber sig på at lave så meget som muligt fra bunden med fokus på smag, sæson og konsistens. Maden laves med udgangspunkt i årstidens råvarer og tilberedes så tæt på serveringstidspunktet som muligt. Der er ansat både kokke, ernæringsassistenter og bagere, så beboerne får det bedst mulige tilbud. Er der behov for særlige diæter, berigede mellemmåltider eller lignende kan dette også tilbydes.  

  Der er mulighed for at købe og nyde et måltid mad tilberedt af Den kommunale Madservice i caféerne på plejecentrene og trænings- og rehabiliteringscenteret. Her kan beboerne fx få besøg af pårørende og spise sammen.

  For mere information se dokumentet "Døgnforplejning - Den Kommunale Madservice"

 • Smagspanelet

  For at sikre den gode kvalitet og for at få konkrete tilbagemeldinger, som vi kan arbejde videre med, har vi oprettet Smagspanelet.

  Smagspanelet vurderer madkvaliteten samt brugertilfredsheden med leverandørerne af kold og varm mad - både til borgere, der bor i eget hjem samt til beboere på kommunens plejecentre. Smagspanelet mødes to gange årligt, og prøvesmager maden.

  Smagspanelet består af repræsentanter fra Seniorrådet, medarbejdere i Kommunen, den private leverandør, den kommunale leverandør og borgere der har en madserviceordning

  Brugerundersøgelse

  Myndighedsafdelingen gennemfører en supplerende stikprøve brugerundersøgelse forud for hver prøvesmagning. Borgerne spørges om deres tilfredshed med madens smag, udseende og konsistens samt deres tilfredshed med leveringen.