Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Madordning

Hvis du bor i eget hjem og ikke er i stand til at lave mad, tilbyder vi en madserviceordning. Det er muligt at få leveret varm mad eller kølemad af kommunens leverandører.

Levering af mad i eget hjem

Du kan blive visiteret til kold eller varm mad. Maden leveres af Det Danske Madshus eller en leverandør, du selv vælger.

Frit valg af leverandør

Du kan vælge at få maden leveret af kommunens private leverandør, Det Danske Madhus, eller at få et Fritvalgsbevis.

Med et Fritvalgsbevis skal du selv vælge leverandør. Du får et tilskud til maden og skal selv administrere ordningen.

Ønsker du at skifte leverandør af madservice, skal du kontakte Visitationen.

Levering

Levering aftales med leverandøren.

Betaling for mad

Prisen for levering af mad reguleres årligt. Beløbet for den leverede mad bliver trukket via Udbetaling Danmark, når du har givet samtykke til det.

Den kommunale Madservice - Mad på plejecentrene

Den kommunale Madservice tilbereder lækker og indbydende mad til beboerne på kommunens plejecentre. Al mad tilberedes i køkkener på selve plejecentrene, og konceptet kaldes Mad fra Bunden. Der er ansat kokke og ernæringsassistenter. Det giver et godt tværfagligt samarbejde, idet kokkene har forstand på at få maden til at smage godt, tage sig godt ud og undgå madspild, og ernæringsassistenterne har styr på alt omkring særlige diæter.

Mad fra Bunden bliver tilberedt med årstidens råvarer for at sikre, at maden er velsmagende. Udover at maden skal laves helt fra bunden, fx syltetøj, brød og sovs, det skal smage godt og tage sig indbydende ud, er det også vigtigt, at maden ikke bliver færdigtilberedt lang tid før, den skal serveres. Og måden, hvorpå maden serveres er heller ikke tilfældig. Den kommunale Madservice gør meget ud af at friste beboerne, både i smage og dufte, men også i selve præsentationen. Nogle gange serveres maden som et tema, andre gange laves der en lækker buffet. Til tider kører en lille madvogn rundt på afdelingerne for at friste beboerne inden selve måltidet.

Der er mulighed for at købe og nyde et måltid mad tilberedt af Den kommunale Madservice i plejecentrenes caféer. Her kan beboere på plejecentrene fx få besøg af pårørende og spise sammen.

På borger.dk kan du læse mere om madservice 

Kvalitetsstandarden for måltider, mad og drikke