Gå til hovedindhold
Du er her:

Klimaaktiviteter

Her kan du læse om tilbud, tilskud og aktiviteter på klimaområdet i Lyngby-Taarbæk Kommune

Klimaaktiviteter i Lyngby-Taarbæk Kommune

 • Beregn dit håndværkerfradrag

  Indtast din opgave og se besparelsen.

  Med Bolius’ fradragsberegner kan du beregne, hvor meget du kan spare ved at bruge håndværkerfradraget i forbindelse med dit byggeprojekt.

  Prøv beregneren.

  Foruden håndværkerfradraget kan boligejere også indkassere et fradrag til serviceydelser som fx rengøring, vinduespudsning og havearbejde. Denne del af fradraget er ikke med i Bolius’ beregner.

 • Gratis telefon- og mail-rådgivning

  Du kan få gratis rådgivning om alt fra energisparepærer til valg af varmekilder og planlægning af renoveringsprojekter hos Energistyrelsen.

  Ring til Energistyrelsens rådgivning på telefon 31 15 90 00 mandag-torsdag kl. 8-17, fredag kl. 8-15 eller send en mail til info@sparenergi.dk.

  På Energistyrelsens hjemmeside www.SparEnergi.dk kan du klikke dig vej til et væld af gode, økonomiske energiløsninger.

  Læs mere om rådgivningen.

 • Tilskud til husgennemgang

  I samarbejde med Transition tilbyder Lyngby-Taarbæk Kommune husejere hjælp til at få gennemgået deres hus.

  Dit hus gennemgås af en rådgiver fra Transition, og der udarbejdes en plan, som viser, hvilke energibesparende tiltag, der passer til det enkelte hus og den enkeltes behov.

  En husgennemgang koster 2.500 kr., hvoraf kommunen betaler halvdelen (1.250 kr.). Energirenoveringen skal husejeren selv betale.

  Læs mere her.

  Kontakt kommunen på varme@ltk.dk

 • Tilskud til energitjek af boligforeninger

  I samarbejde med Transition tilbyder Lyngby-Taarbæk Kommune boligforeninger 50% rabat på et energitjek af deres bygninger. Der udarbejdes herefter en plan med energibesparende tiltag.

  Energitjek koster 12.500 kr, hvor kommunen betaler halvdelen (6.250 kr.).

  Læs mere her.

  Kontakt kommunen på varme@ltk.dk

 • Lyngby-Taarbæk Boligforeningsnetværk

  I netværket kan boligforeninger dele deres erfaringer og udfordringer med hinanden, og samtidig få faglige input til løsninger i forbindelse med renoveringer og drift.

  Der afholdes ca. fire fyraftensmøder eller arrangementer om året. Målgruppen er både bestyrelser, varmemestre og administratorer.

  Det er gratis at deltage i netværket. Læs mere om boligforeningsnetværket. 

 • Magasinet Boligforbedring

  Kommunen har i samarbejde med Nord Advertising udarbejdet udgaver af klima- og boligmagasinet Boligforbedring i . Formålet er at inspirere husejere til at energirenovere deres boliger og dermed reducere CO2-udslippet.

  Magasinet omdeles til ca. 5.000 huse og kan hentes på biblioteket, på rådhuset og i Borgerservice. Magasinet er udkommet i 2016, 2017 og 2021. Du kan læse seneste version af Magasinet Boligforbedring her.

 • Tilbud til skoler

  Kommunen har fokus på børn og unge i arbejdet med at udbrede viden om klima og energi. Bl.a. gør vi opmærksom på vores samarbejdspartneres mange tilbud om undervisningsmateriale og skolebesøg. Læs om de forskellige tilbud til skoler.

 • Bevæg dig til skole - uden bil!

  I maj måned hvert år sætter Lyngby-Taarbæk Kommune fokus på at få 0.-4. klasserne til at komme i skole - uden at deres forældre kører dem i bil. Det sker med kampagnen "Bevæg dig til skole - uden bil!".

  Kampagnen gennemføres som en konkurrence, hvor 0.-4. klasserne på de enkelte skoler konkurrerer mod hinanden om at komme i skole flest gange uden at blive kørt i bil. Præmien er 500 kr. til klassekassen.

 • Naturvidenskabsfestival

  Naturvidenskabsfestival er en national festival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge. Festivalen finder sted hvert år i uge 39 og har over 150.000 deltagende elever. Kommunen støtter op om festivalen ved at tilbyde skolerne forskellige arrangementer.

  I de seneste år har hundredvis af folkeskoleelever i Lyngby-Taarbæk Kommune lært om bæredygtighed og miljø under naturvidenskabsfestivalen, ved at bygge modeller af deres versioner af fremtidens bæredygtige skole i LEGO, med hjælp fra medarbejdere fra Energitjenesten.

  Læs mere om LEGO's "Build the Change" koncept