Gå til hovedindhold
MENU
MENU
Du er her:

Klimaaktiviteter

Her kan du læse om tilbud, tilskud og aktiviteter på klimaområdet i Lyngby-Taarbæk Kommune

Klimaaktiviteter i Lyngby-Taarbæk Kommune

 • Beregn dit håndværkerfradrag

  Indtast din opgave og se besparelsen.

  Med Bolius’ fradragsberegner kan du beregne, hvor meget du kan spare ved at bruge håndværkerfradraget i forbindelse med dit byggeprojekt.

  Prøv beregneren.

  Foruden håndværkerfradraget kan boligejere også indkassere et fradrag til serviceydelser som fx rengøring, vinduespudsning og havearbejde. Denne del af fradraget er ikke med i Bolius’ beregner.

 • Gratis telefon- og mail-rådgivning

  Du kan få gratis rådgivning om alt fra energisparepærer til valg af varmekilder og planlægning af renoveringsprojekter hos Energistyrelsen.

  Ring til Energistyrelsens rådgivning på telefon 31 15 90 00 mandag, tirsdag og torsdag kl. 8-17, onsdag kl. 8-20, fredag kl. 8-15 eller send en mail til info@sparenergi.dk.

  På Energistyrelsens hjemmeside www.SparEnergi.dk kan du klikke dig vej til et væld af gode, økonomiske energiløsninger.

  Læs mere om rådgivningen.

 • Tilskud til husgennemgang

  I samarbejde med Transition tilbyder Lyngby-Taarbæk Kommune husejere hjælp til at få gennemgået deres hus.

  Dit hus gennemgås af en rådgiver fra Transition, og der udarbejdes en plan, som viser, hvilke energibesparende tiltag, der passer til det enkelte hus og den enkeltes behov.

  En husgennemgang koster 2.500 kr., hvoraf kommunen betaler halvdelen (1.250 kr.) af planen for de første 20 husejere, der melder sig hvert år. Energirenoveringen skal husejeren selv betale.

  Læs mere her.

  Kontakt kommunen på varme@ltk.dk

 • Tilskud til energitjek af boligforeninger

  I samarbejde med Transition tilbyder Lyngby-Taarbæk Kommune boligforeninger 50% rabat på et energitjek af deres bygninger. Der udarbejdes herefter en plan med energibesparende tiltag.

  Energitjek koster 12.500 kr, hvor kommunen betaler halvdelen (6.250 kr.).

  Læs mere her.

  Kontakt kommunen på varme@ltk.dk

 • Lyngby-Taarbæk Boligforeningsnetværk

  I netværket kan boligforeninger dele deres erfaringer og udfordringer med hinanden, og samtidig få faglige input til løsninger i forbindelse med renoveringer og drift.

  Der afholdes ca. fire fyraftensmøder eller arrangementer om året. Målgruppen er både bestyrelser, varmemestre og administratorer.

  Det er gratis at deltage i netværket. Læs mere om boligforeningsnetværket. 

 • Magasinet Boligforbedring

  Kommunen har i samarbejde med Nord Advertising udarbejdet klima- og boligmagasinet Boligforbedring. Formålet er at inspirere husejere til at energirenovere deres boliger og dermed reducere CO2-udslippet.

  Magasinet blev omdelt til 5.000 huse i efteråret 2017 og kan hentes på biblioteket, på rådhuset og i Borgerservice eller du kan downloade Magasinet Boligforbedring.

 • Tilbud til skoler

  Kommunen har fokus på børn og unge i arbejdet med at udbrede viden om klima og energi. Bl.a. gør vi opmærksom på vores samarbejdspartneres mange tilbud om undervisningsmateriale og skolebesøg. Læs om de forskellige tilbud til skoler.

 • Bevæg dig til skole - uden bil!

  I maj måned hvert år sætter Lyngby-Taarbæk Kommune fokus på at få 0.-4. klasserne til at komme i skole - uden at deres forældre kører dem i bil. Det sker med kampagnen "Bevæg dig til skole - uden bil!".
  Kampagnen gennemføres som en konkurrence, hvor 0.-4. klasserne på de enkelte skoler konkurrerer mod hinanden om at komme i skole flest gange uden at blive kørt i bil. Præmien er 500 kr. til klassekassen.

 • Naturvidenskabsfestival

  Naturvidenskabsfestival er en national festival, som har til formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge. Festivalen finder sted hvert år i uge 39 og har over 150.000 deltagende elever. Kommunen støtter op om festivalen ved at tilbyde skolerne forskellige arrangementer.

  I 2018 lærte hundredvis af folkeskoleelever i Lyngby-Taarbæk Kommune om bæredygtigt design og miljøansvarligt tøjindkøb, og de byggede modeller af deres versioner af fremtidens skole i LEGO.

  Læs Rachel Kollerups ”Make That Change” workshops om bæredygtigt tøj. 

 • Bæredygtighedsfestival

  Den første lørdag i juni måned afholdes Lyngby Bæredygtighedsfestival. Festivalen arrangeres af foreningen Grøn Fremtid for at inspirere borgere og virksomheder til en mere bæredygtig livsstil. På festivalen er boder med klimavenlige produkter indenfor transport, tøj, mad, hus og have. Desuden holder en række forfattere, meningsdannere og eksperter foredrag om, hvordan de har implementeret den grønne omstilling i deres egen hverdag. 

  Læs mere om festivalen og Grøn Fremtid.

 • Klimapartnerskab med Ørsted

  Lyngby-Taarbæk Kommune har indgået en klimapartnerskabsaftale med Ørsted. Aftalen løber fra 2016 til og med 2020.

  Partnerskabet betyder blandt andet, at:

  • Ca. 14 % af elforbruget i kommunens bygninger vil være baseret på vindmøllestrøm
  • 6 % af det samlede opvarmningsforbrug vil komme fra bionaturgas
  • Samlet svarer dette til en CO2-reduktion på 870 tons CO2/år
 • Gratis klimatjek

  Beboere i andels- og lejeboliger tilbydes et gratis klimatilpasningstjek. Det indebærer et besøg af en fagmand, der fortæller, hvordan ejendommen bedst beskyttes mod oversvømmelser.

  Danske Kloakmestre, Danske Maskinstationer og Entreprenører, Danske Anlægsgartnere og De Grønne Kloakentreprenører står bag det gratis klimatjek i samarbejde med Naturstyrelsen.
  Find de fagfolk, der tilbyder gratis klimatjek.

 • Tværkommunale arrangementer i Galaksen i Værløse

  Lyngby-Taarbæk, Furesø, Gladsaxe og Ballerup kommuner holder løbende fælles klimaarrangementer i Galaksen, Bymidten 48, Værløse. Arrangementerne er gratis for kommunernes borgere, og skal gøre borgerne opmærksomme på de mange fordele, der er ved at ændre vaner i forhold til energiforbrug og ved at renovere bolig med fokus på energi.

  • 2018: Energimarkedsplads med tema om varmepumper og isolering.
  • 2017: Forfatter og skuespiller Flemming Jensen underholdt om, hvordan vi i fællesskab får mere fest for færre ”kalorier, og om hvordan ”less is more”.
  • 2016: Hjerneforsker Peter Lund Madsen holdt foredrag om menneskehjernen og vanetænkning.