Gå til hovedindhold
Du er her:

Flytning og skoleskift

Når du flytter til Lyngby-Taarbæk Kommune, har dit barn, fra skoleåret 2019/2020, ret til optagelse på den folkeskole, der ligger i dets distrikt

Hvis du ønsker en anden skole, skal du henvende dig til den ønskede skole for at få oplyst, om der er plads til dit barn.

Ofte stillede spørgsmål

 • Vi flytter til Lyngby-Taarbæk Kommune, hvilken skole skal mit barn gå i?

  Hvis du flytter til kommunen, har dit barn, fra skoleåret 2019/2020, ret til optagelse på den folkeskole, der ligger i dit distrikt. Hvis du ønsker en anden skole, skal du henvende dig til den ønskede skole for at få oplyst, om der er plads til dit barn.

  Du kan se dit skoledistrikt her.

  Du kan se skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune her.

 • Vi vil gerne have en anden skole til vores barn

  Hvis du har valgt en skole i en anden kommune eller en fri grundskole eller efterskole og efterfølgende ønsker, at dit barn skal skifte skole, gælder reglerne for det frie skolevalg.

  Dit ønske kan kun imødekommes, hvis der er plads på den ønskede skole. Det gennemsnitlige elevtal på klassetrinet, inkl. dit barn, må ikke overstige 23 elever. Beslutning om skoleskift i skoleforløbet træffes efter ønske fra dig i samarbejde med de implicerede skolers ledere.

  Hvis du ønsker et skoleskift fra en af kommunens folkeskoler til en anden af kommunens folkeskoler, skal du tage kontakt til skolelederen på den skole, dit barn går på. I skal i samarbejde finde en løsning for dit barn, og det er skolelederen, der eventuelt skal henvise til en anden skole.

 • Fraflytning

  Flytter du til en anden bopæl under dit barns skoleforløb, har dit barn ret til at fortsætte skolegangen på den skole, barnet går på. Dette gælder også, hvis du flytter udenfor kommunen. Flytning skal meddeles til skolen.

  Hvis du ønsker at udmelde dit barn af skolen, skal du give skolen besked. Husk også at udmelde dit barn af SFO eller klub via den Digitale Pladsanvisning.

  Udmeldelse skal ske med minimum 1 måneds varsel til den 15. eller 30./31. i måneden.